BMW F80 M3 je res izjemno vozilo, popoln dokaz, da se funkcionalnost lahko združi s športnim karakterjem. Zjutraj lahko naprimer odpeljete svoje otroke v šolo, popoldne pa se sprostite na dirkališču.

Močan 3,0-litrski vrstni šestvaljnik pod pokrovom M3 proizvede 431 konjskih moči in 550 Nm navora. 1600 kilogramov težka bavarska limuzina do stotice potrebuje 4,1 sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 250 km/h.

Velike odprtine za dovod zraka v sprednjem odbijaču so opazne že na prvi pogled, značaj športne limuzine pa je poudarjen z LED žarometi. Absolutna paša za oči so črne dvojne letvice in M znak na ledvičkah. Pogled iz strani razkrije obliko in funkcionalnost, tipično za M modele, ukrivljena linija strehe združuje silhueto limuzine s štirimi vrati, ki ima značaj visoko zmogljivih športnih avtomobilov. Njena črna karbonska streha izboljša videz, zmanjša njeno skupno težo in znižuje težišče. Na zadnjem delu sprva opazimo štiri izpušne cevi, ki s svojim razpoznavnim zvokom pošiljajo jasno sporočilo: to vozilo predstavlja neprekosljivo zmogljivost – v tehnologiji, projektiranju in predvsem na cesti.

Športni značaj BMW M3 limuzine se odraža tudi v notranjosti. Novi M sedeži so funkcionalni in estetsko najlepši do sedaj. V kombinaciji z visoko kakovostnimi karbonskimi površinami armaturne plošče in sredinske konzole, notranjost ustvarja vzdušje športnosti in tehnološkega napredka.  Notranjost pove še nekaj: če sedite tukaj, bodite pripravljeni za izredno doživetje.

Ne smemo pozabiti tudi na platišča, ta so na novo razvita in optimizirana za izboljšanje njihove teže, so pa tudi prava paša za oči. Na voljo so standardna 18-palčna V-spoke ali pa 19-palčna M Double-spoke, skozi katera so zelo vidne M zavorne čeljusti z M logotipom. Značilna zunanja ogledala so bila aerodinamično optimizirana in predstavljajo tipičen in pomemben del M oblikovanja.

Fotograf: Sir Loin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code