Že v začetku leta 1990 je BMW prevladoval na DTM dirkah s svojimi E30 M3. Eden izmed njih je bil oblečen v precej zanimive barve, ki apelirajo na tisto, nam zelo znano pijačo.

Jägermeister M3 je tekmoval na znanem nemškem Touring Car tekmovanju, vendar pa ni bil edini avtomobil s takšnimi barvami. Drugi proizvajalci in drugi modeli so imeli podobno idejo, vključno s Porschejem 956. kar vidite na fotografijah je last ljubitelja bavarske znamke, ki se je sedaj odločil osvežiti spomine in obuditi staro legendo z združevanjem nove.

jagermeister-m3 (3)

Dandanes na dirkah ni dovoljeno oglaševati pijače in čarobnost uporabe takšnih barv na progi ni več vidna. Danes so sponzorji nekoliko drugačni in vključujejo banke, mobilne proizvajalce in celo poštne storitve. Takšne barve sedaj lahko vidimo le pri po meri predelanih vozilih, in točno to se je tu zgodilo. BMW E90 M3 je oblečen v Jägermeister barve po zaslugi folije in čeprav je težko verjeti, se pod oranžnim M3 skriva Sapphire črna originalna barva.

jagermeister-m3 (4)

Po navedbah človeka v ozadju projekta je bila ideja poklon E30 M3  št. 19 DTM avtomobilu iz leta 1992, ki ga je vozil Hahne. “Želel sem se pokloniti BMW M3 deloma zaradi njihove uspešne vrnitve v DTM leta 2012. Veliko ljubezni gojim do tega avtomobila in njegove celotne zgodovine. Takšna združitev starega z novim se mi je zdela najbolj primerna.”

jagermeister-m3 (5)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code