BMW bo končno omogočil strankam dveh izjemno priljubljenih športnikov, da bodo izbrali dodatno posodobitev zmogljivosti z Competition paketom, ki je v trenutni BMW M floti na voljo že pri BMW M5 in M6 Coupeju, Gran Coupeju in kabrioletu.

BMW M4 Coupe in kabriolet ter M3 limuzina bodo še dodatno ojačani s Competition Package, kateri je zahtevnejše kupce do sedaj razveseljeval le pri BMW M5 in M6. Novica po poročanju BMWBlog.com prihaja direktno iz ust direktorja BMW oddelka, Frank van Meela, slednji pa je v kratkem celo obljubil uradne informacije. Zaenkrat je jasno le, da bosta oba modela prejela paket, ki bo povečal vozno dinamiko, ponujal ekskluzivno opremo in iztisnil več iz 3.0-litrskega šestvaljnika, ki trenutno ponuja 431 konjev in 550 Nm navora.

bmw-m3-m4-competition-package (3)

Frank an Meel je tudi poudaril, da nova uradna nadgradnja ne bo preprečevala ali omejevala vsakodnevne uporabe in ne bo imela ekstremnih sprememb na vozilu. Točno število konjskih moči ni znano, lahko pa pričakujemo nekaj med 431 konji standardnega M3 in M4, ter med M4 GTS s 500 konjskimi močmi. Srednja vrednost bo najbolj verjetna: okoli 460 KM za Competition paket. Seveda nadgradnja motorja ne bo edina sprememba, športnika bosta prejela še novo vzmetenje, lažja lita platišča s športnejšimi pnevmatikami in lažji izpušni sistem – kot tisti iz titana pri M4 GTS.

bmw-m3-m4-competition-package (2)

Notranjost bo tudi prejela nekaj dodatnih opcij: veliko oznak, da vozite BMW M vozilo s “Competition Package”, novo oblazinjenje in nekaj manjših estetskih podrobnosti. Paket bo praviloma na voljo letos spomladi.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code