Nicol Louw in Wilhelm Lutjeharms, vsak za svojim volanom, primerjata dve popolnoma različni vozili. Edina stvar, ki povezuje M3 in 4C  je cena. Torej, če imate na voljo kar zajetno količino denarja, je ta test namenjen vam, še posebno, če tehtate med opcijami družinskega športnika in lahke igračke. Med njima je kar 600 kilogramov razlike in tudi njuna […]

Nicol Louw in Wilhelm Lutjeharms, vsak za svojim volanom, primerjata dve popolnoma različni vozili. Edina stvar, ki povezuje M3 in 4C  je cena. Torej, če imate na voljo kar zajetno količino denarja, je ta test namenjen vam, še posebno, če tehtate med opcijami družinskega športnika in lahke igračke.

Med njima je kar 600 kilogramov razlike in tudi njuna motorja se popolnoma razlikujeta. Pod pokrovom M3 se skriva močan šestvaljnik, ki proizvede že vsem znanih, 431 konjskih moči in 550 Nm navora, Alfa pa uporablja samo štirivaljnik z 240 konjskimi močmi in 350 Nm navora. Vendar tukaj ne smemo pozabiti, da je 4C od M3 s svojimi pičlimi 1005 kilogrami veliko lažja in ne potrebuje bolj zmogljivega motorja. Alfa Romeo 4C je na testu do stotice potrebovala 4,83 sekunde, BMW M3 pa 4,25 sekunde, zato je jasno, da realna primerjava ni možna. Alfa 4C pa vseeno ostaja zelo atraktivna cestna igračka.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code