Novice o uradnem BMW M3 Touring so bile za navdušence bavarskega velikana ene najboljših zadnjih nekaj let. Še nikoli prej BMW uradno ni izdelal karavanskega M3, kljub številnim pozivom oboževalcev. Zdaj pa je na poti ustrezen model in vsi prav nestrpno čakamo, da ga vidimo.

Ob razglasitvi BMW M3 Touring pa na misel pridejo še drugi, mogoče bolj razburljivi karoserijski slogi. BMW M4 Shooting Brake – zakaj pa ne?

Te nove upodobitve kažejo, kako bo izgledal BMW M3 Touring in kako bi lahko bila videti M4 Shooting Brake. Uraden M3 Touring bo skoraj zagotovo videti tako kot avtomobil na spodnjih slikah, saj smo zadnji del že videli v uradnih »teaserjih« in to je edini del, ki se bo razlikoval od trenutne limuzinske M3. Torej je M4 Shooting Brake res edina od dvojice, ki je povsem izmišljena, a je vseeno videti zelo… zanimivo?.

Če bi obstajal BMW M4 Shooting Brake in bi bil videti nekako takole, mislim, da bi morali mnogi oboževalci dejansko dvakrat premisliti, katerega bi vzeli. Ne samo, da je videti dobro, saj ima karoserijo v obliki ‘hatchbacka’ in bavarsko značko nameščeno na C stebričku. Edini drugi avtomobil na trgu, ki bi bil po zmogljivosti, prostoru in praktičnosti podoben, bi bil Ferrari GTC4 Lusso in mogoče Porsche Panamera Sport Turismo.

Ob primeru, da bi bila oba avtomobila resnična in bi si želeli bolj praktičen model, bi M3 Touring še vedno bila vaša prva izbira. Sprejme več ljudi in ima večji prtljažnik. Če pa dejansko ne bi potrebovali dodatnega prostora, pa bi vseeno radi malo večjo uporabnost v primerjavi s standardnim M4 Coupe, bi bila M4 Shooting Brake prava izbira.

Bodimo jasni – BMW M4 Shooting Brake ne bo prišel. Mogoče je prehitro za končno izjavo, saj zna BMW presenetiti, a v teh časih obstaja nična verjetnost, da bi na trg dejansko prišla M4 Shooting Brake. Ali je mogoče, da M4 prihodnje generacije dobi takšno različico modela? Mislim, da je vse mogoče, še posebej, ko elektrifikacija iz dneva v dan spreminja meje mogočega. Kar pa se tiče tega M4, ne pričakujte, da ga boste kdaj videli. Vendar je sanjati vedno zabavno in ideja o M4 Shooting Brake je zagotovo zabaven avtomobil, o katerem lahko zaenkrat le sanjamo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code