BMW F80 M3 je na trgu od leta 2014 in od svoje uradne predstavitve je tokrat prejel že drugo vizualno osvežitev. Bavarsko podjetje je tako svojega športnega zastavonošo osvežilo presenetljivo hitro. Zakaj takšna odločitev?

Pred nekaj dnevi je svojo prvo osvežitev končno dočakala kupejevska športna različica BMW M4 in priznati moramo, da ji osvežitev kljub majhnim spremembam dobro dene. Sedaj so prišle na plano tudi fotografije in informacije o ponovni osvežitvi modela M3. Kakšne so spremembe od zadnje osvežitve sredi leta 2015?

Zanimivo je dejstvo, da se je BMW pri svoji zadnji generaciji modela M3 lotil kar dveh lepotnih osvežitev, saj je prvo športnik kot rečeno doživel v letu 2015 in z njo prejel nove sprednje ter zadnje luči. Zadnja posodobitev pa s seboj prinaša še manj opazne popravke, ki se tičejo le sprednjih LED luči. Te so oblikovno nekoliko spremenjene ter se s svetlobnim telesom povezujejo v ledvičke na sprednji maski.

bmw-f80-m3-facelift-2018 (3)

Posodobljen je še komaj opazen osvetljen logotip M3 na voznikovem in sovoznikovem sedežu, sicer pa kot M4 tudi M3 ni prejel večjih sprememb.

Tudi motorna enota ostaja nespremenjena. BMW M3 ima še naprej 3,0  litre velik TwinPower Turbo vrstni šestvaljni motor, kateri na cesto preko zadnjih koles prenaša 431 konjskih moči in 550 Nm navora. Pospešek do stotice z ročnim šeststopenjskim menjalnikom znaša 4,3 sekunde, z opcijskim dvosklopčnim DCT samodejnim menjalnikom pa potrebuje M3 le 4,1 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 250 km/h, z dvignjeno mejo v sklopu paketa M Driver’s Package pa znaša 280 km/h.

Posodobljeni model bo s povsem novimi deli iz modela M4 naprodaj od meseca marca 2017 naprej.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code