Čeprav smo novo generacijo serije 3 že videli v živo na pariškem avtomobilskem salonu, pa smo sedaj prvič v živo videli tudi najmočnejšo različico, ki ni le običajna serija 3 z M Sport paketom in dobrim motorjem.

Včeraj je na avtomobilskem salonu v Los Angelesu svoj prvi javni nastop doživela najmočnejša različica nove serije 3 – M340i.  Prvi vtisi so izjemno pozitivni saj avtomobil izgleda zelo dobro. Tudi poročanja tistih, ki so avtomobil videli v živo pravijo, da je v živo avtomobil še lepši kot na slikah. Največja razlika na sprednjem koncu v primerjavi s standardno serijo 3 so zagotovo posebne ledvičke, ki pa nam niso najbolj povšeči in upamo, da bo BMW ponujal tudi ‘običajne’.

Ne moremo pa se pritoževati nad tem, kar se skriva pod pokrovom motorja. 3.0 litrski vrstni šestvaljnik s pomočjo turbine razvije impresivnih 382 konjskih moči in 500Nm navora. Vsa ta moč pomeni, da bo BMW M340i z opcijskim xDrive štirikolesnim pogonom do stotice potreboval vsega 4,2 sekunde, končna hitrost pa bo omejena na 250 kilometrov na uro. V Evropi  bomo zaradi obveznega Ottovega filtra trdih delcev sicer na žalost deležni tudi manjše moči, končna številka bo tako znašala ‘le’ 374 konjskih moči, vendar to ne bi smelo imeti prevelikega vpliva na zmogljivost. Na zmogljivost bo bolj vplivala izbira pogona in sicer boste lahko izbirali med zadnjim ali prej omenjenim štirikolesnim pogonom.

M340i je seveda deležen tudi M Sport vzmetenja (opcijsko je na voljo tudi adaptivno), elektronsko krmiljenega zadnjega diferenciala, ki bi moral poskrbeti za ogromno zabave, variabilnega krmiljenja in močnejših zavor, kjer spredaj v diske premera 348 milimetrov grizejo štiribatne čeljusti. Nov je tudi izpušni sistem, ki v Sport in Sport+ načinih vožnje odpre lopute in tako obogati zvok šestvaljnika.
Kakorkoli že je M340i izjemno hiter in vznemerljiv avtomobil dobrega izgleda, mi pa že komaj čakamo, da ga bomo lahko preizkusili. Kdo ve, morda se nam bodo pa še posebne ledvičke prikupile.

Fotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code