Posebni modeli BMW M oddelka s še izboljšano zmogljivostjo unikate predstavljajo že nekaj desetletij. Najnovejši M4 GTS ni izjema, uporabljen pa bo tudi kot DTM varnostno vozilo za sezono 2016.

Model proizveden v le 700 enotah s 500 konji pod pokrovom motorja in 600 Nm navora je popoln kandidat za DTM varnostno vozilo. Za hitro in natančno pretikanje prestav še vedno skrbi sedemstopenjski dvosklopčni DCT menjalnik s funkcijo za hitro speljevanje z mesta. Vse našteto mu pomaga do 100 km/h pospešiti v samo 3,8 sekunde in doseči najvišjo hitrost 305 km/h. Kljub impresivni moči pa je M4 GTS zaradi nove tehnologije vbrizgavanja vode sposoben povprečno porabo goriva ohraniti na ravni standardnega M4 – 8,3 litra na 100 kilometrov.

m4gts-safety-car (12)

Zahteve za avto najbolj priljubljene mednarodne serije turnih avtomobilov so visoke. V skladu s pravili DTM mora biti “varnostni DTM avto oblikovan in prilagojen za vožnjo visoke zmogljivosti na dirkališčih in je biti močan, da ohrani hitrosti sodelujočih vozil.” Z drugimi besedami: varnostni avto DTM mora biti sposoben slediti DTM voznikom, temu pa morajo biti primerne tudi pnevmatike in zavorni sistem.

m4gts-safety-car (5)

BMW M4 GTS že izpolnjuje te zahteve v proizvodni različici. Pod njegovim motornim pokrovom se ponaša 3,0-litrski motor, ki zahvaljujoč inovativni tehnologiji vbrizgavanja vode poveča moč motorja za 51 kW / 69 KM do 500 KM. Največji navor se je povečal z 550 Nm na 600 Nm. Zato je BMW M4 GTS z razmerjem teže 3,0 kg / KM bolj okreten in najboljše vodljiv model v seriji. Oglejte si ga v spodnji galeriji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code