Ni veliko vozil, ki bi se perfektno zlila z okoljem kot je dirkališče Nürburgring. BMW M4 GTS je prav zagotovo eden izmed njih!

BMW M4 GTS je bil pravzaprav razvit prav na tem nemškem dirkališču, ki velja za enega najnevarnejših in se zato imenuje tudi Zeleni pekel. BMW je M4 GTS razvil kot bolj dirkaško izpopolnjeno različico običajnega M4. Prav na mestu njegovega “rojstva” pa so ga ujele tudi kamere. Na posnetku deluje zelo suvereno in domače, kar je od “domačina” za pričakovati.

Kratek posnetek razkrije BMW M4 GTS, ki precej agresivno napade dirkališče. Ker je bila vožnja izvedena na povsem običajen dan je bilo dirkališče precej obljudeno in zato 500 konjskih moči, ki jih razvije 3,0-litrski šestvaljnik ni bilo v polnosti izkoriščenih. Vsa ta moč se seveda preko 7-stopenjskega DCT menjalnika bliskovito hitro prenaša na zadnji kolesi.

BMW M4 GTS - 728 (12)

S pravim voznikom za volanom in dovolj prostora na stezi BMW M4 GTS, najhitrejši serijski BMW pokaže moč bavarskega inženiringa. Seveda so za to zaslužni aerodinamični dodatki skupaj z velikim spojlerjem na zadku ter revolucionaren vbrizg vode v valje. Tudi pospeševanje z mest je njegova dobra lastnost, saj do 100 km/h potrebuje le 3,8 sekunde, najvišja hitrost, ki jo doseže pa je 305 km/h.

V spodnje videu si oglejte najhitrejšega Bavarca na svoji “rojstni” dirkalški progi.

https://youtu.be/sZP7D6fCEbg

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code