Kot je že vsem znano, se je M3 Coupe preobrazil v novi model imenovan M4. Pri EVO so iskali nekaj, kar bi lahko konkuriralo bavarskemu športnemu mogotcu. Ali lahko BMW M4 ponovno dokaže, česa je zmožen? Tudi proti pravemu športniku, Porsche 911 Carreri? Osnovni Porschev model, imenovan 911 Carrera ima pod pokrovom 3,4-litrski motor, ki […]

Kot je že vsem znano, se je M3 Coupe preobrazil v novi model imenovan M4. Pri EVO so iskali nekaj, kar bi lahko konkuriralo bavarskemu športnemu mogotcu. Ali lahko BMW M4 ponovno dokaže, česa je zmožen? Tudi proti pravemu športniku, Porsche 911 Carreri?

Osnovni Porschev model, imenovan 911 Carrera ima pod pokrovom 3,4-litrski motor, ki proizvede 350 konjskih moči pri 7,400 obratih in 390 Nm navora pri 5,600 obratih. Motor moč pošilja na zadnjo os preko 7-stopenjskega ročnega ali PDK avtomatskega menjalnika z dvojno sklopko. Na papirju ima do stotice 0,1 sekunde počasnejši čas, kot M4.

Bavarec, M4 pa uporablja 3,0-litrski turbo motor, ki proizvede 431 konjskih moči in 550 Nm navora. Moč pošilja na zadnjo os preko 7-stopenjskega DCT menjalnika, ki do stotice pospeši v 4,1 sekunde.

Kdo bo hitrejši? Kateri je lažje obvladljiv? Vse to boste izvedeli v spodnjem posnetku:

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code