Youtube kanal z imenom ''Carwow'' se je lotil prav posebne ''drag'' dirke, v njej se je namreč BMW M4 s Competition paketom pomeril s povsem novo generacijo Audijevega modela RS5 in že dobro poznanim Mercedes-AMG C63 S Coupe.

Športne izvedenke Audijevih vozil so bile vedno dokaj hitre v ravni črti, kar je pomenilo, da so bile velik trn v peti konkurenci. Nova generacija modela RS5 brez dvoma to tradicijo tudi ponosno nadaljuje, naloga pa vsekakor ne bo lahka.

Audi RS5 ima pod pokrovom vgrajen 2,9-litrski V6 bencinski agregat z dvema turbinskima polnilnikoma,  vse to mu omogoča, da razvije spoštljivih 444 ”konjev” in 600 nevtonmetrov navora. Kljub temu, da ne razvije veliko več moči, preseneti z navorom, saj razvije kar 170 nevtonmetrov več!

AVTOBLOG-bmw-m4-competition-c63-s-coupe-audi-rs5 (2)

Pogonski sklop poleg zmogljivega motorja združuje tudi tradicionalno odličen Quattro štirikolesni pogon in osem-stopenjski samodejni menjalnik. Vse to mu omogoča, da do stotice pospeši v 3,9 sekunde. pospešuje pa vse do 280 kilometrov na uro z izključenim elektronskim limitatorjem končne hitrosti.

AVTOBLOG-bmw-m4-competition-c63-s-coupe-audi-rs5 (4)

Lahko novi Audi RS5 konkurira Mercedes-AMG C63 S Coupe in BMW M4 z dodatnim Competition paketom v ravni liniji? Za odgovor si poglejte spodnji posnetek, kjer se omenjeni modeli potegujejo pri pospeševanju iz nič kilometrov na uro in pa iz določene enakomerne hitrosti.

Vir: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code