V Evropi se BMW M550i približuje prekinitvi proizvodnje zaradi novih standardnih ciklov testiranj emisij, česar pa kupcev v BMW Abu Dhabi Motors ne bo čisto nič zmotilo.

Zaradi nove zahteve po Ottovem filtru trdih delcev pri bencinskih agregatih, je tako ogrožena proizvodnja le za evropski trg. Na ostalih trgih kot so Severna Amerika ali Združeni Arabski Emirati, se bo BMW M Performance limuzina še naprej prodajala brez večjih zapletov.

BMWBLOG-M550i-M-Performance-Abu-Dhabi (3)

Ker pa je standardni BMW M550i za mnoge enostavno preveč diskreten, so pri BMW Abu Dhabi na ogled postavili takega s popolno M Performance preobleko, z obilico karbona in prelepimi 20 palčnimi platišči. Spredaj tako najdemo karbonski podaljšek odbijača ter karbonske pokrove vzvratnih ogledal, zadaj pa poleg karbonskega ‘lip’ spojlerja takoj opazimo tudi difuzor, ki je ravno tako narejen iz karbonskih vlaken.

Skupaj s črnimi ledvičkami in temno sivimi 20 palčnimi platišči, ponujajo vsi te dodatki zanimiv kontrast z belo barvo karoserije, svoje pa dodajo tudi dekorativne M Performance nalepke na stranskih pragovih. Pod pokrovom motorja se skriva odlični BMW V8 agregat, ki proizvede kar 462 konjskih moči. Vsa ta moč je speljana preko xDrive štirikolesnega pogona, ki omogoča pospešek do stotice v vsega štirih sekundah in prispeva limuzini odličnega izgleda tudi primerno zvočno kuliso ter seveda mišice, ki jih kaže navzven.

Celotni M Performance tretma, skupaj z odličnim biturbo V8 motorjem že poraja vprašanje: ali res potrebujete BMW M5? Nam tudi ta M550i sploh ne izgleda slabo.

BMWBLOG-M550i-M-Performance-Abu-Dhabi (11)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code