"Spletni mehaniki" neumorno delajo. Eden izmed umetnikov je na zaslon postavil zgornji primerek. Vam je všeč?

BMW je novo M5 predstavil le nekaj mesecev nazaj. Nov motor, močan 4,4.-litrski biturbo V8, ki proizvede nevejetnih 600 konjskih moči ter 750 Nm navora, ga dela najhitrejšega ter najmočnejšega. Vprašanje pa je, kako bi taisti avtomobil izgledal brez strehe?

Umetnik po imenu Aksyonov Nikita je naredil prav to. Pod krasnim MotoGP Safety Car pokrovom leži osupljivi M5, ki je svoj debi doživel avgusta na avtosalonu v Frankfurtu. A sedaj imamo priložnost pokukati v vozilo, kjer nas pričaka čokoladno rjava usnjena notranjost. Zunanjost je sestavljena iz enakih M Performance komponent, kot jih je moč videti pri M5 limuzinski različici. Spredaj prevladuje podaljšek spojelrja ter poudarjene zračne odprtine; oboje je narejeno iz ogljikovih vlaken. Ostaja značilna dvojna levička, set MotoGP Safety Car žarometov pa je nameščen tik nad sprednji difuzorjem.

bmw-m5-convertible-rendering (2)

Najdrznejša “poteza” pa je vsekakor odsotnost strehe, seveda. Brez slednje M5 izgleda presenetljivo dobro! Štirivratna zasnova ostaja, prav tako zadnji sedeži. Kljub temu pa so možnosti, da bi računalniške podobe kdaj ugledale luč sveta, nične. Torej, če kupci domov ne bodo mogli odpeljati brezstrešnega lepotca, smo vseeno prepričani, da se bodo lahko sprijaznili s standardno strešno različico. Novi motor namreč prihaja v kompletu s prvim M xDrive štirikolesnim sistemom, ki omogoča pospešek do 100 km v pičlih 3,4 sekunde, najvišja omejena hitrost pa je 250 km/h. Kar v redu kupčija, kajne?

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code