Touring različice so se prav zagotovo najbolj veselile večje družine, ki poleg zmogljivosti in razmeroma majhne porabe zahtevajo tudi veliko mero praktičnosti.

Vse od uradne predstavitve serije 5 različice M550d xDrive, so se kaj kmalu pojavila vprašanja, če bo ta različica na voljo tudi v karavanski Touring izvedenki. Le-ta je seveda bolj primerna za družine oziroma tiste, ki potrebujejo večji prtljažni prostor. Čez nekaj časa je BMW tudi uradno potrdil prihod karavanske izvedenke, niso pa razkrili datuma razkritja vse do nekaj dni nazaj.

BMW M550d xDrive naj bi po tovarniških podatkih na sto prevoženih kilometrov porabil med 6,4 in 6,7 litrov goriva, v ozračje pa oddal 168 do 176 gramov ogljikovega dioksida. Seveda pa kupcev takih vozil to skoraj zagotovo ne zanima, saj bo M550d xDrive Touring opremljen s 3,0-litrskim dizelskim motorjem in kar štirimi turbinskimi polnilniki. Enak motor je vgrajen tudi v model 750d xDrive, to pa pomeni, da se bo M550D xDrive pridružil trenutno le dvem serijskim vozilom (BMW 750d xDrive in Bugatti Chiron), ki se lahko pohvalijo s štirimi turbinskimi polnilniki.

BMWBLOG-2017-BMW-M550d-xDrive- (2)

Motor razvije 400 ”konjev” in 760 nevtonmetrov med 2,000 in 3,000 vrtljajev na minuto, kar pomeni, da bo vsa moč na voljo v trenutku, ko bo voznik pritisnil na plin. Do stotice kilometrov na uro pospeši v 4,6 sekunde, kar je 0,2 sekunde več kot limuzinska različica, a verjamemo, da se bodo kupci, ki jih zanima tudi praktičnost temu z lahkoto odpovedali. V to različico je serijsko vključeno M Sport podvozje in napredno vzmetenje, Aktivni krmilni mehanizem in ekskluzivne izvedbe zunanjosti oziroma notranjosti. Opazimo tudi 19-palčna aluminijasta platišča in M Sport zavore, ki so nujno potrebne glede na ”prirastek” v moči.

Cene zaenkrat še niso znane, pričakujemo pa, da bodo cene podobne kot za limuzinsko izvedenko.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code