V času, ko je Steve Dinan še vodil isto imenskega tuning specialista, je bil ravno ta V10 motor s 628 konjskimi močmi njegov pravi ponos.

V času, ko je modele BMW M5 in M6 še poganjal legendarni atmosferski V10 motor, je Dinan ponujal kar 35 tisočakov vredno predelavo, ki pa se začuda ni zatekla k prisilnemu polnjenju. Namesto tega je Steve Dinan ubral bolj ‘old-school’ pristop in našel druge načine, da je iz legendarnega motorja iztisnil še več konjskih moči brez uporabe turbinskih polnilnikov ali kompresorjev. Tako je povečal prostornino iz 5.0 na 5.7 litra, motor je opremil s kovanimi bati, lahkimi ojnicami, bolj pretočnimi zračnimi filtri in celotnim izpušnim sistemom iz nerjavečega jekla.

Rezultat je bil neverjetnih 128 konjskih moči več od standardnega motorja, skupno je vozniku torej na voljo kar 628 konjskih moči in to iz atmosferskega V10 motorja! Glede na ceno nas seveda ne čudi, da se za tovrstno predelavo ni odločilo prav veliko lastnikov, zato je še toliko bolj zanimivo videti BMW M6 z dotičnim V10 pogonskim agregatom pod pokrovom motorja, ki se prodaja na spletni strani Bring a Trailer. 

Glede na to, da gre za celostno Dinan S3 predelavo, je avtomobil deležen še trših vzmeti, brembo zavor in kovanih 19 palčnih platišč. Lastnik trdi, da je njegov avtomobil služil kot platforma za razvoj tega paketa, edini ‘aftermarket’ dodelavi poleg tega paketa pa sta prtljažnik s podaljšanim lip spojlerjem in prednji podaljšek odbijača v barvi avtomobila. Avtomobil naj bi imel prevoženih zgolj 52.640 milj (87.415 kilometrov), poleg pa dobite še popolnoma potrjeno servisno zgodovino in brilijantno CarFax poročilo o nepoškodovanosti. Ta avtomobil predstavlja redko priložnost, da si lastite najboljši dinanov motor v zgodovini, zato le pohitite, prevoz v Evropo ni tako težko urediti pa tudi cena v trenutku pisanja tega članka znaša zgolj 15 tisoč dolarjev (13.560€)!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code