BMW M760Li vs Audi RS6 vs Mercedes E63 S AMG vs Tesla

0
V eni najbolj nenavadnih dirk v pospeševanju v zadnjih nekaj mesecih, se pomerijo Audi RS6 Performance, Mercedes Benz E63 S AMG, Tesla Model S P100D in bavarski kralj BMW M760Li xDrive. Si upate vnaprej napovedati končni rezultat?

V našem primeru nas seveda najbolj zanima bavarski zastavonoša v obliki BMW M760Li, ki je s svojimi 600 konjskimi močmi brez dvoma izjemno hitra luksuzna limuzina, kjer pa vseeno ne smemo pozabiti, da je BMW v tej druščini tudi najtežji, ne pomagajo pa mu niti ogromne gabaritne mere avtomobila.

Kdo so rivali? Če že vprašate, so to eni najhitrejših avtomobilov na svetu, ki še ne uživajo statusa superšportnika. Mercedes AMG E63 S karavan, je zver v novi preobleki, ki uporablja 4.0 litrski V8 motor s kar 612 konjskimi močmi in 850 Nm navora. Avto je še vedno težak, saj tehta nekaj več kot dve toni, kar pa v tej družbi vseeno pomeni, da je najlažji. Naslednji je Audi RS6 Avant v Performance preobleki, katerega ravno tako poganja 4.0 litrski V8 motor, ki v tem primeru proizvaja 605 konjskih moči, kar je ravno na sredini med M760Li in E63 S AMG, vendar pa proizvaja kar 150 Nm navora manj od slednjega. Vsa ta moč, se tako kot pri vseh ostalih udeležencih, prenaša na vsa štiri kolesa.

BMWBLOG-M760Li-RS6-E63SAMG-ModelS (3)

Tesla Model S P100D verjetno ne potrebuje posebne predstavitve. Takoj za serijo 7 je to drugi najtežji avtomobil, a vendar za razliko od drugih treh, ki se nahajajo v območju okoli 600 konjskih moči, ta proizvaja kar 760 konjskih moči in neverjetnih 900 Nm navora, kar je tudi razlog za končno zmago. To smo si upali napovedati takoj, ko smo zagledali naslov videa, a največje presenečenje je sledilo pri razvrstitvi ostalih treh udeležencev. Resnično smo bili impresionirani nad predstavo bavarskega M760Li, ki je za svojo velikost in težo res neverjetno hiter. Ni zmagal, a vseeno si zasluži neke vrste moralno zmago, saj je bil najtežji in hkrati najšibkejši avtomobil tukaj. Komaj čakamo na prihod novega BMW M5, ki bo ostalim res pokazal kako se stvarem streže. do takrat pa si oglejte spodnji video in povejte ali so rezultati takšni kot ste pričakovali?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code