Táko je mnenje komisije prestižnega ameriškega spletnega magazina Robb Report ter njihovega tekmovanja Car of the Year; bavarski lepotec si po izboru žirantov zasluži pravljično sedmo mesto.

Gotovo gre za enega izmed najbolj fascinantnih avtomobilov v BMW floti. Je prva izvedba serije 7 in prav tako vozilo, ki ni nikoli dobilo prave M različice. BMW M760Li je potemtakem najverjetneje najbližje temu, kar bi lahko poimenovali BMW M7. Vzporedno gre za najbolj navdušujoče vozilo, ki ga trenutno izdelujejo v BMW tovarnah, saj se ponaša tako s pošastnim V12 motorjem ter posledično vrhunsko izvedbo oz. predstavo, prav tako pa potnikom nudi prestižno doživetje na najvišji ravni. Brez dvoma gre za zelo neverjeten avtomobil, tako zelo, da je za sabo, na 9. mestu pustil še enega Nemca, Mercedesa AMG S65, pa tudi Ferrarija GTC4 Lusso, Alfo Romeo Giulio Quadrifoglio ter Lexusa LC500. Za razliko od Alpininega B7, ki se je med tekmovalci pojavil prejšnje leto in premore V8 motor, M760Li uporablja gromozanski 6,6-litrski V12. Da, moč izven običajnih okvirov, bi lahko rekli.

BMW M760Li xDrive

Kar nekaj sodnikov ga je ocenilo kot “presenetljivega”, g. Pete Georgiadis pa je dodal, da gre za “veliko skrite, prikrite moči v prestižnem paketu”. Oznaka M v imenu avtomobila kaže na visoko zmogljive nadgradnje; to so npr. športno vzmetenje, večji izpuh ter izboljšana aerodinamika. Skupek vsega je povzel žirant g. Nick Nikolov: “Športna zmogljivost v luksuzni limuzini, ki se ne more primerjati z nobeno drugo”. Pohvalili so tudi njegovo stabilnost v kombinaciji z udobjem ter varnostjo. Kljub temu pa velja še enkrat poudariti, da tu ne gre za pravo M vozilo, saj je njegov fokus še vedno primarno usmerjen na luksuzno plat z veliko prostora v potniški kabini ter detajli, kot je npr. z diamanti prešito usnje. S tem apartmajem na štirih kolesih ne doživimo le veselje v vožnji temveč tudi veselje ob vožnji. Še posebej, če je naš model opremljen z Executive Seating paketom. Le-ta vključuje nastavljive masažne sedeže in velike LED zaslone. Potniki na zadnjih sedežih lahko nadzorujejo funkcije vozila preko tablice, ki se skriva v sredinski konzoli.

BMWBLOG-bmw-m760li-nautors-swan- (2)

Kritike pa so bile, da je vseeno premehak ter ne dovolj oster, splošna opazka pa je bilo izraženo razočaranje nad rahlo zastarelo notranjostjo vozila. Kljub temu, da je le-ta visoko kvalitetna ter visoko tehnološko dovršena, ji morda manjka le še pika na i v smislu stila v primerjavi z njegovimi sotekmovalci.

Če potegnemo črto: če si želite lastiti nekaj, kar je brutalno hitro, neverjetno prestižno ter sposobno premagovati še tako zagonetne ceste, potem je BMW M760Li xDrive popoln paket tega, kar iščete.

Oglejte si bogato galerijo prestiža ter uživajte v čustveno nabitem videoposnetku.



Celoten seznam vseh trinajstih zmagovalcev:

13.  Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody

12. Cadillac CTS-V

11. Lexus LC500

10. Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

9. Mercedes AMG S 65

8. Ferrari GTC4 Lusso

7. BMW M760Li xDrive

6. Bentley Continental Supersports

5. Mercedes AMG GT C Roadster

4. Audi R8 V10 Spider

3. Aston Martin Vanquish S Volante

2. McLaren 720S

1. Lamborghini Huracan Performante

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code