Uradno se V12 različica serije 7 imenuje BMW M760Li xDrive, na zadku vozila na avto salonu v Detroitu pa se je pojavilo nekaj drugega. Očitno se je BMW odločil, da vse skupaj nekoliko skrajša.

Seveda BMW ni skrajšal karoserije vozila, skrajšali so le ime, ki na prtljažnih vratih spominja za kater model gre. Pri M760Li xDrive gre seveda za skorajšnjo različico M7. Avtomobil je osnovan na podaljšanem podvozju, ki nudi več prostornosti in udobja. Kljub podaljšani karoseriji je na zadku ime, ki pravi “M760i”. Na drugi strani prtljažnih vrat je napis xDrive, ki skrbi za varno in udobno vožnjo velike in brutalno močne, prestižne limuzine.

Različica s kratkim podvozjem in motorjem V12 sploh ne bo ugledala luči sveta, saj želijo kupci takšnega vozila največje možno udobje kar nudi podaljšana karoserijska izvedenka.

bmw-m760li-xdrive-detroit (12)

BMW M760Li xDrive je skoraj pravi M. Že osnovna serija 7 nudi izjemne vozne lastnosti, ta mogočna limuzina z dvanajstimi valji pa prestiž, moč in udobje postavlja na povsem novo raven. Kljub teži 2180 kilogramov prestiž na štirih kolesih za doseg stotice potrebuje le 3,7 sekunde in tako za seboj pušča celo prave športnike. 6,6-litrski V12 namreč premore kar 610 konjskih moči in največji navor 800 Nm, ki je na voljo že od 1500 vrt./min.

Kako daleč je BMW M760Li xDrive od običajne serije 7 pove že pogled na cenik. Cena povsem osnovne serije 7 se v Sloveniji prične pri 104.650 evrov, dvanajstvaljna pošast pa je kupcu na voljo šele od 235.350 evrov naprej! Za ta denar lahko kupec dobi BMW 750i in BMW M4 Cabrio, ki ga zabava na lep, sončen vikend. A kupci tega vozila ne gledajo na denar, saj imajo v garaži že parkirane zanimive primerke prestižnih vozil.

Fotograf: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code