Iz ZDA prihajajo že prve fotografije lastniških BMW M8 Gran Coupe, ki pa so jih lastniki že začeli krojiti po svojih željah.

BMW M8 Gran Coupe je še posebej s Competition paketom prava pošast, saj vozniku že tovarniško ponuja kar 625 konjskih moči in 750 Nm maksimalnega navora, ki jih zagotavlja 4.4 litrski osemvaljnik. Zahvaljujoč štirikolesnemu pogonu in množici ostalih tehnoloških ‘bombončkov’ je to tudi eden izmed tehnološko najnaprednejših avtomobilov v bavarski ponudbi, kar pa očitno nekaterim še ni dovolj. Le 1 dan star BMW M8 Gran Coupe Competition, je namreč že obiskal mehanično delavnico kjer so nanj namestili nekaj dodatkov.

Želja lastnika je namreč bila, da se avtomobil nadgradi takoj po prevzemu, šele potem pa bo lastnik odrinil na preko 1.600 kilometrov dolgo krstno pot, proti svojemu domu. Po dolgem pregledu BMW katalogov so se v sodelovanju z mehanično delavnico odločili, da bo ta avtomobil nekakšni preizkusni zajček za vzmeti, ki je bile s strani podjetja H&R sicer razvite za model M550i. Krajše vzmeti so avtomobil optično znižale, distančniki istega podjetja pa so poskrbeli še za širši kolotek vozila.

Končni rezultat naj bi bil po pričevanju izvajalca nadgradnje vepč kot zadovoljiv, poleg tega pa so avtomobilu vgradili tudi RaceChip GTS Black, ki po podatkih proizvajalca obljublja 82 dodatnih konjskih moči in kar 167 dodatnih newtonmetrov maksimalnega navora. Končne številke se tako ustavijo pri 707 konjskih močeh in kar 917 Nm maksimalnega navora, kar že meji na absurd. Upamo, da bo lastnik tako užival kot mi ob pogledu na njegovega jeklenega konjička.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code