Leta 2017 je BMW šokiral svet z nepričakovanim konceptom M8 Gran Coupe, še bolj šokantne pa so bile obljube, da bodo avtomobil dejansko spravili v serijsko proizvodnjo.

Čeprav je bil že njegov duhovni predhodnik BMW M6 Gran Coupe izjemen avtomobil, bo M8 Gran Coupe zagotovo še boljši mar ne? No tega zaenkrat še ne moremo z gotovostjo trditi, glede na zadnje fotografije prototipa pa dan, ko bomo to izvedeli ni več tako daleč.

Zakamufliran prototip je bil opažen na evropskih cestah, podrobnejši pregled pa razkrije, da imamo zagotovo opravka s pravim M avtomobilom. Spredaj lahko opazimo agresiven odbijač v stilu M divizije, ravno tako pa ga izdajo ogromne rumene zavorne čeljusti. Zahvaljujoč štirim ogromnim izpušnim cevem je tudi zadek agresivnega izgleda, kaj več pa trenutno še ne moremo povedati.

Poganjal ga bo zagotovo enak 4.4 litrski osem valjnik, ki ga bomo lahko videli tudi v kupejevski različici BMW M8, proizvajal pa bo preko 600 konjskih moči. Glede na to, da bo to bavarski zastavonoša, pa ne bomo presenečeni niti, če bo kupcem ponujal še več moči kot trenutno najmočnejši BMW  – M5 Competition. Pri modelih M8 obstaja tudi velika verjetnost različice z oznako Competition, ki pa bo ponujal še več moči, morda celo 650.

Trenutno še ni znano niti kdaj naj bi BMW razkril končno podobo serije 8 Gran Coupe. Obstaja možnost, da nas bodo presenetili na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi, vendar je večja verjetnost razkritja proti koncu letošnjega leta.

Fotograf: Motor Trend

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code