Novi BMW serije 8 bo premierno predstavljen 15. junija.

Pred uradno predstavitvijo, ki bo 15. junija, mora BMW poskrbeti, da na novi seriji 8 vse deluje tako kot seveda mora. Kot lahko vidimo iz najnovejših fotografij ujetih med testiranjem, gre za testni primerek različice M850i xDrive in verjamemo, da bo med vožnjo voznike zelo zabaval. BMW serije 8 bo konkuriral konkurentom kot je recimo Mercedes-Benz S Coupe ali Bentley Continental GT in obenem zamenjal obstoječo serijo 6, ki že kaže, da je na trg že kar nekaj časa. Videli smo že ogromno fotografij zajetih med testiranjem, v začetku tega tedna pa se je na spletu pojavila tudi fotografija notranjosti. Iz fotografije notranjosti lahko vidimo, da je bilo uporabljenih veliko svežih potez in kvalitetnih materialov.

BMW zagotavlja, da je v novi seriji 8 uporabil vso najnovejšo tehnologijo, ki jo ta trenutek znamka premore. Pričakujemo napredno vzmetenje, prilagodljive blažilnike, vrhunski volanski mehanizem in aktivne stabilizatorje za vrhunske užitke.

BMW M850i bo poganjal novi V8 bencinski motor, ki bo razvil 390 kilovatov in približno 750 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop bo združeval tudi napredni štirikolesni pogon xDrive in izboljšani osem stopenjski samodejni menjalnik. Kljub temu, da pred kratkim razktiro uradno javno sporočilo znamke ne sporoča podatka o pospešku do stotice, lahko pričakujemo, da bo M850i do stotice pospešil v manj kot štiri sekunde. Pričakujemo tudi M8, a se zaenkrat o njej še ne ve veliko. Verjetno bo uporabljala enak pogonski sklop kot F90 M5.

Fotograf: Carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code