BMW Motorrad Slovenija je v ljubljanskem SiTi Teatru v trajno uporabo predal motorna kolesa trem vidnim slovenskim osebnostim.

Dvokolesnikov, dodatno oplemenitenih z izpušnimi sistemi družbe Akrapovič, so se razveselili dramski igralec Janez Hočevar – Rifle, smučarski reprezentant Rok Perko in Predrag Trkulja.

Motorna kolesa je v imenu podjetja BMW Motorrad Slovenija trojici predal direktor Samo Trpin, ki je ob tem povedal: “Pri BMW Motorrad Slovenija smo izredno veseli, da so se Janez, Rok in Predrag odločili za naša motorna kolesa. Vsi trije na svojih področjih izstopajo: Janez je vrhunski umetnik, Rok slovenski olimpijec, Predrag odličen organizator in predsednik BMW kluba. Ponosen sem, da so člani družine vseh tistih, ki so prepoznali kakovost in prednosti naše blagovne znamke. Janez in Predrag sta sicer člana te družine že vrsto let, Rok pa je naš novi član. Zahvalil bi se rad tudi družbi Akrapovič, ki je se je odzvala vabilu, da kot partner s svojimi izpušnimi sistemi sodeluje pri projektu.”

Dramski igralec Janez Hočevar – Rifle kot velik ljubitelj motornih koles nad modelom RT ne skriva navdušenja. Bavarci ga vedno znova presenetijo in nič drugače ni bilo danes, ko je z nasmeškom na obrazu prejel prenovljeni model R 1200 RT. Roku Perku, smučarskemu reprezentantu in mladinskemu svetovnemu prvaku v smuku, je srce ogrel novi R nineT. Ta ohranja tradicijo bokserske zasnove agregata, kakršno je imel že prvi bavarski model R32 iz leta 1923. Tradiciji se tudi tokrat ni izneveril dolgoletni motorist in predsednik mednarodne organizacije BMW klubov, Predrag Trkulja. Kot predsednik takšne organizacije, ki letno prevozi okoli 30.000 kilometrov, si je izbral v Akrapovičeve barve odeti model GS 1200 Adventure, njegov šesti po vrsti.

 

BMW RT 1200 RT

R 1200 RT je za sezono 2014 prenovljen. Najpomembnejša novost je zračno/oljno hlajen dvovaljni agregat s 1.170-kubičnimi centimetri in z močjo 92kW (125 KM), poznan iz modela 1200 GS, ki je umeščen v popolnoma nov in lažji okvir, ki zagotavlja lažje, tudi natančnejše upravljanje motornega kolesa. S takšnim motornim kolesom, tudi v paru ni cilja, ki bi bil predaleč.

BMW R nineT

Pri BMW so začeli izdelovati motorna kolesa pred več kot devetdesetimi leti. Njihovo prvo motorno kolo R 32 iz leta 1923 je imel boksersko zasnovo agregata. Novi R »devetdeset«, ki ima 1.170-kubičnih centimetrov in 81 kW (110 KM) jo ohranja. Je kot darilo tovarne sebi in vsem tistim motoristom, ki so v zadnjih letih plastične dvokolesne plime iskali nekaj več.

BMW R 1200 GS Adventure

Letošnjo sezono prenovljen Adventure, v katerem basira dvovaljni zračno/oljno hlajeni dvovaljnik, z 92 kW (125KM), nadaljuje več kot 30 let staro zgodbo modelov GS. Robusten Adventure je namenjen vsem, ki jim je cilj rajžanje okoli sveta, bodisi po cestah ali brezpotjih. S svojo robustnostjo kljubuje obremenitvam in manj prijaznim razmeram.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code