Letos BMW Motorsport šole vožnje praznujejo 40 let, česar vodilni možje v Münchnu enostavno niso mogli spregledati.

Iz tega razloga so v Maisachu organizirali poseben dogodek, ki je skupaj zbližal tako ljudi, ki so šolo naredili v preteklosti in kasneje pisali zgodovino, kot tudi mlade upe, ki se v svojih veščinah urijo v tem času in le upajo, da bodo dosegli raven svojih predhodnikov. Lista povabljenih je vključevala tudi legende, kot je Jochen Neerpasch, prvi izvršni direktor BMW Motorsport oddelka in ustanovitelj prvega BMW Junior moštva leta 1977, potem sta tu še Eddie Cheever in Marc Surer, ki sta prva BMW Motorsport Junior dirkača iz tistega časa. Ravno takrat pa se je prvič v zgodovini zgodilo, da je nemško dirkaško moštvo sestavilo ekipo iz samih novincev, zaradi česar BMW še danes izstopa od ostalih proizvajalcev udeleženih v motošportu. Skozi pretekla desetletja je koncept BMW s promoviranjem mladih upov, proizvedel množico uspešnih dirkačev, ki so zmagovali dirke in dobivali naslove povsod po svetu, vključno z dirkačem Formula 1  Sebastianom Vettelom in sedanjima voznikoma BMW works Timom Glockom ter Martinom Tomczykim.

Vse od pionirskih začetkov Jochena Neerpascha, je bila promocija mladih dirkačev eden izmed glavnih stebrov filozofije BMW Motorsporta, sedaj pa je bolj pomembna kot kadarkoli. Med prisotnimi je bil tudi Jesse Krohn, ki je uspešno zaključil program kot BMW Motorsport Junior leta 2014, sedaj pa že predstavlja stalnega člana tima BMW GT dirkačev.

Poleg intervjujev in video posnetkov, je obletnica predstavila predvsem priložnost za fotografiranje z zgodovinskim BMW 320 Group 5 dirkalnikom, s katerim je prvo moštvo BMW Junior dodobra pretreslo konkurenco leta 1977. Poleg zgodovinske ikone, sta svoj prostor na dogodku našla še dva avtomobila, in sicer BMW M6 GT3 in BMW M4 GT4, s katerima moštvo z enakim imenom dirka danes. Seveda je bil čas tudi za vragolije saj je stari maček Surer ‘oddriftal’ nekaj krogov v BMW M4 in tako vsem pokazal, da je še vedno iz pravega testa.

BMWBLOG-40-Years-of-Motorsport (1)

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code