München/Stuttgart. Osrednjo vlogo pri zagotavljanju značilnih atributov blagovne znamke v šestvaljnem vrstnem bencinskem motorju, ki je zopet osvojil prestižno nagrado Motor leta 2014...

[sam id=”14″ codes=”true”]

…igra tehnologija BMW TwinPower Turbo: bliskovita odzivnost ob najmanjšem pritisku na stopalko za plin, energičen temperament, vrhunska izpopolnjenost in izredna učinkovitost. Paket tehnologije, ki se skriva za pogonsko enoto z nizko maso, vključuje turbinski polnilnik z dvojno spiralo, sistem neposrednega vbrizgavanja goriva HPI, spremenljivo krmiljenje ventilov VALVETRONIC in spremenljivo krmiljenje odmičnih gredi dvojni VANOS. 3,0-litrski motor s tem arzenalom razvije največjo moč 225 kW/306 KM v modelih BMW serije 6 oziroma 235 kW/320 KM v modelih BMW serije 7.

P90152858_highRes

Uspeh BMW Group na podelitvi nagrad Motor leta 2014 gre znova pripisati razvojnemu napredku pod okriljem Efficient Dynamics, ki je že vrsto let usmerjen k postopnemu povečevanju užitka v vožnji ob zmanjševanju porabe goriva in emisij. Nagrade za mednarodni motor leta so se začele podeljevati leta 1999, odtlej pa so motorji blagovnih znamk BMW in MINI osvojili 63 različnih priznanj. Najboljše motorje v različnih kategorijah je izbirala žirija strokovnjakov, ki jo je letos sestavljalo 74 avtomobilskih novinarjev iz 35 držav. Izbrani zmagovalci se bodo s svojimi nagradami predstavili danes na stuttgartskem sejmu Engine Expo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code