BMW je naznanil, da želi na Kitajskem vpeljati samovozeča vozila do leta 2021. Takrat naj bi njihov prvi povsem samostojno vozeči avtomobil zapeljal iz prodajnih salonov.

Novica je bila potrjeno celo s strani vodje avtomatizirane vožnje pri BMW Group, Maximiliana Doemlinga, ki nadzoruje sam vrh umetne inteligence in robotike na južnem Kitajskem. Poleg naprednih novih sistemov bo BMW do leta 2021 pripravil tudi tako imenovani i-Next, ki bo nastal v sodelovanju z podjetji Intel in Mobileye.

bmw-i8-concept-spyder (9)

Doemling je povedal tudi naslednje: “Če pričakujete avtonomno vožnjo, kjer boste na avtocesti le pritisnili gumb in bo avtomobil vse ostalo naredil namesto vas, npr. menjal pasove, se samodejno vozil in izvajal vse druge potrebne funkcije, vi pa se boste med tem lahko ukvarjali s svojim pametnim mobilnim telefonom, pri tem pa boste ves čas povsem varni, mislim, da imamo v sodelovanju s podjetji Intel in Mobileye dobre novice, saj že v letu 2021 prihaja i-Next.”

Glede na to, da bo novi BMW i-Next prihajal iz BMW i družine je pričakovati, da ga bo poganjala povsem električna pogonska motorna enota, ki bi lahko bila tudi zelo podobna tisti v drugi generaciji modela i8, ki naj bi premogla kar 750 konjskih moči!

Prihodnost je tukaj in je neizbežna. Se je veselite ali “bojite”?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code