Najnovejša člana BMW družine, novi 2015 X5 M (F85) in X6 M (F86) sta na 2014 Los Angeleškem Auto Showu doživela svetovno premiero. 

X6 M je na avtomobilskem salonu predstavljen v Laguna Beach Blue, X5 M pa v Donington Grey Metallic, fotografije si lahko ogledate v galeriji. Ameriško premiero na dogodku doživi tudi serija 2 kabriolet, družbo pa ji delajo še M4 kabriolet, F16 BMW X6, BMW i3, i8 in drugi. BMW USA je tudi objavil posnetek dogajanj prvi dan dogodka, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Nova brata M družine sicer uporabljata 4,4-litrski V8, ki proizvede 575 konjskih moči in 750 Nm navora. Moč motorja pošiljata na kolesa preko novo razvitega osem-stopenjskega M Steptronic menjalnika, z njim pa do stotice potrebujeta samo pičle 4,2 sekunde. Najvišja hitrost je še zmeraj elektronsko omejena na 250 km/h. Fotogalerijo in dodatne informacije najdete TUKAJ, v spodnji galeriji pa si lahko ogledate fotografije X5 M in X6 M iz Los Angelesa.

Tudi serija 2 Cabrio je požel veliko zanimanja in ogledovanja. Za ZDA trg je to premiera, prvič pa je bil kabriolet sicer predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu v začetku oktobra, članek si lahko ogledate TUKAJ. V premium segmentu kompaktnih vozil je sedaj dvojka na voljo tudi v obliki kabrioleta. BMW serije 2 Cabrio je naslednik najbolj popularnega premium modela z odprto streho na svetu v tem razredu vozil (več kot 130.000 prodanih enot). Vozno doživetje z odprto streho neprimerljive intenzivnosti je na voljo po zaslugi značilnega položaja sedeža BMW in zložljive strehe s širokim odpiranjem. Dvojka Cabrio uporablja zadnji pogon, ki ostaja edinstven v svojem segmentu in zagotavlja izvrstno dinamiko. Na trg prihaja meseca februarja 2015 vključno z modelom BMW M Performance in BMW M235i Cabrio.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code