BMW je pripravil nekaj novih zadev in modelov za NAIAS 2017 v Detroitu. Med slednje spada povsem nova generacija serije 5, ki se bo v živo predstavila na avto salonu in doživela premiero, predstavili pa bodo še nekaj novih modelov, posodobljene modele in koncepte.

Za BMW bo prihajajoče leto zelo pestro. Za prvi veliki avto salon North American International Auto Show (NAIAS) v Detroitu, ki se bo odvil med 8. in 22 januarjem 2017 bo nemški proizvajalec vozil izvedel svetovno premiero limuzinske BMW serije 5 ter ameriško premiero koncepta BMW X2. Med novostmi bo tudi priključni hibrid BMW 530e iPerfomrnace, športni BMW M550i xDrive in prestižni ter prenovljeni BMW serije 6. Poleg novih modelov bo BMW ConnectedDrive prikazal nekaj novosti. NAIAS 2017 v Detroitu je seveda zelo pomemben dogodek za Bavarce in njihov nadaljnji uspeh na trgu.

Svetovna premiera: Novi BMW serije 5

Svet nestrpno pričakuje začetek prodaje nove serije 5 in prav zato bo BMW na dogodku NAIAS pripravil udaren nastop. Na dogodku bo namreč svet videl svetovno najuspešnejšo limuzino v že sedmi generaciji. Ponaša se z izboljšanim zunanjim izgledom in zmogljivostjo. Združuje tudi boljšo dinamiko, neizpodbitne asistenčne sisteme in nedosegljiv nivo povezljivosti, ki bo privlačil nove bodoče kupce izboljšane serije 5. Nov inovativni operacijski sistem vozila vsebuje zanimive in uporabne novosti. Poleg standardnih bencinskih in dizelskih agregatov bo prvič v zgodovini serije 5 na voljo tudi priključni hibrid 530e iPerformance, poleg slednjega pa še trenutno najmočnejša nova serija 5, BMW M550i xDrive.

BMW M550i xDrive

Slednji pod pokrovom nosi zmogljiv M Performance TwinPower Turbo bencinski motor, ki moč prenaša na vsa štiri kolesa preko na zadnjem pogonu osnovanega sistema xDrive. Po M Performance standardnih ima prilagojeno vzmetenje in zato je M550i xDrive štirivratni športnik z izrednim udobjem, torej v enem vozilu nudi prestiž in zmogljivost, kar je odlične kombinacija za aktivne poslovneže. Seveda je najbolj težko pričakovan novi BMW M5 na katerega pa bomo morali še nekoliko počakati, saj bo predstavljen šele v Ženevi, Parizu ali Frankfurtu.

BMW 530e iPerformance

Z modelom 530e iPerformance je BMW v ponudbo dodal bolj ekološko različico nove serije 5. Je namreč priključni hibird, ki se bo prodaji pridružil marca 2017. Športni BMW 530e iPerformance združuje dinamično vožnjo, ki je prepoznavni znak znamke z možnostjo osveščene vožnje zgolj na elektriko ter popolnoma brez emisij. BMW je že v polni pripravljenosti, da javnosti in bodočim kupcem predstavi svoj najnaprednejši izdelek.

BMW 530e iPerformance (4)

Prenovljen BMW serije 6

Vse je novo in nič ni novo; to je najlažji način za opis prenovljene BMW serije 6. BMW je že v osnovi pred leti izdelal enega svojih najlepših modelov vseh časov in je zato v zadnji posodobitvi le bežno popravil svoj izjemen izdelek. Manjši popravki z določenimi dodatki bodo sedaj na voljo v prenovljeni seriji 6. BMW je zaenkrat seriji 6 dodal nekaj lepotnih elementov, novost pa je tudi barvni odtenek Sonic Speed Blue, ki je sedaj pri BMW vozilih na voljo prvič. V sodelovanju z M Sport paketom so sedaj BMW serije 6 Coupé, BMW serije 6 Convertible in BMW serije 6 Gran Coupé na voljo tudi z 20-palčnimi lahkimi v dveh barvah. Na platiščih so nameščene odlične pnevmatike z napredno tehnologijo vožnje v sili. V notranjosti lahko kupec izbere M Sport paket, ki poskrbi za nove okrasne obrobe ter elemente, še posebno športnost pa vsekakor pričarajo ogljikova vlakna, kar zagotovi pravi ambient in avtomobilu primerno kvaliteto.

P90243325-highRes

Ameriška premiera: Športni, urbani koncept BMW X2

To je povsem novo in zelo zanimivo vozilo, ki bo “skakalo v zelje” Audiju Q2, Mercedes-Benz GLA in Nissanu Juke. Zaenkrat je še vedno koncept, ki daje dobro idejo v katero smer gre BMW. Njegov rival bi lahko bil tudi Range Rover Evoque, vendar bo BMW X2 najverjetneje precej cenejši od omenjenega rivala. Takšna vozila so zelo hitro rastoč novi segment, torej bo BMW v relativno kratkem času svoj novi model X2 postavil tudi na trg.

bmw-x2-concept (13)

Bližajoči se dogodek NAIAS 2017 v Detroitu bo zelo vznemirljiv in bo s seboj prinesel zanimive in številčne novosti. Oglejte si galerijo vseh modelov, ki bodo kmalu predstavljeni v Severni Ameriki.

 

Vir: BMW AG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code