BMW pripravlja športno limuzino z nizko porabo in emisijami. Bavarsko podjetje pa ni edino s takšno idejo; rivalska podjetja načrtujejo podobne modele, ki bodo konkurenčni trenutno osameli Tesli Model S. Po navedbah Automobile Magazine bo bavarsko orožje osnovano na plug-in hibridu in podaljšani različici serije 5, ki bo prihodnje leto uporabljala “35-up” platformo. Pri BMW […]

BMW pripravlja športno limuzino z nizko porabo in emisijami. Bavarsko podjetje pa ni edino s takšno idejo; rivalska podjetja načrtujejo podobne modele, ki bodo konkurenčni trenutno osameli Tesli Model S. Po navedbah Automobile Magazine bo bavarsko orožje osnovano na plug-in hibridu in podaljšani različici serije 5, ki bo prihodnje leto uporabljala “35-up” platformo. Pri BMW naj bi ga poimenovali i5 ali pa i7, uporabljal pa bo spredaj pozicioniran bencinski motor in dva električna motorja. Takšna razporeditev bi dovoljevala vse možne pogonske sisteme, od spredaj ali zadaj gnanega električnega in štirikolesnega pogona, ki bi deloval v kombinaciji motorjev.

bmw-i5-i-7-bmw

Specifikacije ostajajo zavite v meglo, širijo pa se govorice, da naj bi i5/i7 zgolj na električni pogon prevozil slabih 130 kilometrov. Do razkritja je pred nami še dolga pot, prvi koncept bo verjetno prikazan leta 2017 in bo uporabljal oblikovanje serije 6 Gran Coupe in prihajajoče nove generacije serije 7. Cena bo (kot ime narekuje) nekje med trenutnim i3 in i8, proizvodnja pa naj bi znašala 30,000 enot letno.

Vir: Automobile Magazine

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code