Autosport poroča, da naj bi BMW predstavil na United SportsCar novo vozilo modelnega leta 2016. Ker se bo čas na stezah za Z4 GTE počasi iztekel, so se širile govorice, da ga bo nadomestil M4. Po najnovejših informacijah pa naj bi stremeli bolj k močnejšemu BMW M6. To je precej zanimiva izbira, in je nekoliko vprašljiva […]

Autosport poroča, da naj bi BMW predstavil na United SportsCar novo vozilo modelnega leta 2016. Ker se bo čas na stezah za Z4 GTE počasi iztekel, so se širile govorice, da ga bo nadomestil M4. Po najnovejših informacijah pa naj bi stremeli bolj k močnejšemu BMW M6.

M6

To je precej zanimiva izbira, in je nekoliko vprašljiva zaradi nekaj razlogov. Če ste mislili, da E92 izgleda velikanski v nasprotju z 991 in 458, počakajte, da vidite M6. Potem je tukaj tudi marketing, najmanj prodajano bavarsko vozilo bodo postavili pod soj luči in pozornosti. Res pa je, da tudi Z4 ni bilo nikoli zelo dobro prodajano vozilo.

dtm1

Zakaj torej nebi uporabili novega M4? Po navedbah virov naj bi BMW M4 uporabili ekskluzivno za DTM dirke. Zakaj pa ne želijo uporabiti prihajajočega M2? Ta je vendarle manjši in lažji, ter posledično idealna izbira. Vendar naj bi BMW Motorsport M2 priredil za GT3. Vseeno bi bilo precej lepo videti GT3 M2, ki bi drvel mimo Ferrarijev in Porschev na dirkališčih po ZDA.

Zakaj torej M6? En razlog je, da ponuja veliko aerodinamičnih prednosti, če ga primerjamo z Z4. Z4 je bil ravno zaradi tega v zadnjih letih tudi na slabšem. Ena stvar pa je zagotovo resnična, M6 je izjemen bavarski izdelek, vendar bi se bilo na njegovo uporabo na dirkališčih potrebno privaditi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code