BMW Group oddelek za tehnologijo in GoPro sta naznanila prvo masivno proizvedeno vgradnjo GoPro kamere v informacijski in programski sistem vozila. V vozilih, opremljenih z BMW aplikacijami ali MINI Connected opcijo je GoPro kamera lahko nadzorovana in nastavljena preko BMW iDrive upravljalca in zaslona z visoko ločljivostjo.  Prodaja se začne julija 2014 in bo funkcionalna na […]

BMW Group oddelek za tehnologijo in GoPro sta naznanila prvo masivno proizvedeno vgradnjo GoPro kamere v informacijski in programski sistem vozila. V vozilih, opremljenih z BMW aplikacijami ali MINI Connected opcijo je GoPro kamera lahko nadzorovana in nastavljena preko BMW iDrive upravljalca in zaslona z visoko ločljivostjo. 

Prodaja se začne julija 2014 in bo funkcionalna na vseh BMW modelih letnik 2012 in novejših.

DCIM264GOPRO

“Sodelovanje z GoPro ekipo za vgradnjo sistema je bilo izjemno,” pravi Phil Johnston, vodja BMW Group AppCenter za ZDA. Ustvarjalna izkušnja in polno novih vpogledov, pri BMW navdušencih že skoraj obvezna oprema, ki prinaša varne in lepe izkušnje za ustvarjanje popolnih posnetkov.

“GoPro je globoko vkoreninjena v avtomobilizmu in je željna omogočiti voznikom snemanje na cesti ali dirkalni stezi”, pravi Adam Silver, GoPro direktor Strategic Product Opportunities. “GoPro in BMW sodelovanje postavlja nove standarde v kategoriji snemanja med vožnjo in prvi korak je dostaviti izkušnjo razmerja kamere in vozila na višjem nivoju.”

Namen je zmanjšati moteče elemente med vožnjo. Z uporabo centralnega ekrana v BMW bodo uporabniki lahko hitro izbirali med šestimi prednastavljenimi opcijami: Leisure Drive Facing Out, Night Driving, Sport Drive Facing Out, Drive Camera Facing In, Winding Road Time-lapse in Straight Road Time-lapse. Funkcija kamere RECORD bo lahko zagnana in ustavljena z ukazom voznika, prikazani bodo tudi osnovni statusi kamere, vključno s časom snemanja, status baterije in močjo Wi-Fi signala. Uporabnik bo lahko preklapljal kamero tudi v SLEEP mode za podaljšanje trajanja baterije med časom, ko se kamera ne uporablja za snemanje. 

Kako deluje? Uporabnik mora imeti BMW aplikacijo ali pa MINI Connected opcijo. Rabi Wi-Fi GoPro kamero (HERO3+ ali novejše modele), komunikacijo z iPhone 4 ali novejšimi, mora biti povezan z iPhone USB kablom ali BMW adaptorjem za iPhone. Voznik lahko dosega do aplikacije skozi BMW ConnectedDrive ali MINI Connected meni, ki je prikazan na velikem sredinskem zaslonu vozila.  Opcije menija se pokažejo na levi strani zaslona, pogled slike kamere pa je pri stoječem vozilu skoraj brez zakasnitve. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code