BMW tokrat javnosti sporoča katere bodo novosti leta 2017. Kaj nas torej čaka po nedavni predstavitvi nove serije 5 in drugih zanimivih novostih? Se BMW s pestro izbiro vrača na močan konkurenčni trg?

Pred dnevi je BMW razkril prenovljeno serijo 4, za bodoče pa načrtuje posodobitve določenih večjih serij, vključno z uvedbo različice BMW 520d Efficient Dynamics v družino serije 5.

BMW 520d Efficient Dynamics se predstavlja kot eko šampion v svojem razredu, saj naj bi na 100 prevoženih kilometrov porabil le 3,9 litrov dizelskega goriva, pri tem pa v zrak izpustil 102g/km plina CO2. Pod pokrovom sedi 2,0-litrski dizelski agregat, ki razvije 190 konjskih moči in 400 Nm navora, ki svoj vrh doseže med 1750 in 2500 vrt./min. 2,0-litrski dizelski motor v BMW 520d Efficient Dynamics uporablja turbopolnilnik nameščen na drsnih ležajih, recirkulatorni sistem izpušnih plinov pod visokim pritiskom, posebej nadzorovano oljno črpalko in dovršen sistem vbrizga preko skupnega voda. Motor je že standardno povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, pospešek do stotice pa po zaslugi slednjega znaša 7,5 sekunde.

BMW 520d Efficient Dynamics je pod rokami mojstrov in Münchna postal še nekoliko bolj aerodinamičen, kar pripomore k boljši učinkovitosti in nižji porabi goriva. K boljšim rezultatom pripomore tehnologija BluePerformance, oksidacijski katalizator in katalizator za shranjevanje NOX. Za zmanjševanje emisij dušikovih oksidov sta tu še SCR katalizator, ki injicira AdBlue.

bmw-2017-news (7)

V mesecu marcu bo BMW na trg ponudil On-Street Parking informacije, ki bodo po novem na voljo v treh drugih nemških mestih. S tem sistemom bi lahko olajšali iskanje parkirnih prostorov in tako prihranili čas. Mesta Nuremberg, Bremen in Hanover se bodo tako pridružila že obstoječim mesom Munich, Berlin, Hamburg, Cologne, Düsseldorf, Frankfurt and Stuttgart.

Novost deluje v okviru BMW ConnectedDrive Real Time Traffic (BMW sistem za spremljanje prometa v realnem času), ki bo s časom postal na voljo v novih modelih s Professional informacijsko-zabavnim sistemom.

Slednje je bilo prvič predstavljeno v novi generaciji serije 5, v kratkem pa bo na voljo tudi v seriji 6 in 7. BMW serije 7 bo kot novost prejel nov asistenčni sistem Lane Change Assistant, s katerim bo kot petica ob vklopljenem smerniku vozilo samo zamenjalo vozni pas, Activ Assist Collision Avoidance (aktivno izogibanje nezgodam), Cross Traffic Alert (opozorilo ob prihajajočem vozilu iz boka) in Wrong Way Driving Alert (vožnja v napačno smer, ki opozarja ob vožnji v enosmerni ulici, v krožiščih in uvozih na avtocesto).

Po novem bo povsem digitalni zaslon, ki je bil prvič predstavljen v BMW i8 možno dokupiti tudi v seriji 3 in seriji 4, serija 6 pa bo v vseh karoserijskih različicah prejela vse novosti, dodatne barve karoserije in nova 20-palčna platišča.

Za vsakega bo torej nekaj novega. Katera novost se najbolj dopada vam?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code