Pri BMW so potrdili, da podjetje ne načrtuje izdelave novih generacij M3 CSL ali M4 CSL modelov. Matt Collins, produktni vodja majhnih do srednje velikih avtomobilov pri BMW, je bil proaktiven in odgovoril na vprašanje, za katerega vsi vemo, da bo postavljeno. “Trenutno ni nobenih načrtov za CSL. Ali kaj podobnega temu modelu,” je povedal Matt. BMW […]

Pri BMW so potrdili, da podjetje ne načrtuje izdelave novih generacij M3 CSL ali M4 CSL modelov. Matt Collins, produktni vodja majhnih do srednje velikih avtomobilov pri BMW, je bil proaktiven in odgovoril na vprašanje, za katerega vsi vemo, da bo postavljeno. “Trenutno ni nobenih načrtov za CSL. Ali kaj podobnega temu modelu,” je povedal Matt. BMW je prepričan, da so z veliki prihranki teže v novem M3 in M4 dovolj za umestitev v kategorijo lahkih avtomobilov.

bmw-m3-csl

“CSL-ja ni bilo tudi pri prejšnji generaciji (E92 M3), in kakor mi gledamo na situacijo je nekako takole: CSL je bil izjemen zaradi svojega poudarka na lahkotnosti, vendar to je že bilo storjeno pri vseh novejših modelih. Naredili smo jih tako lahke, kakor je bilo maksimalno možno – tehtajo pod 1500 kilogramov, kar je za avtomobil, kot je M3, izjemno,” razlaga Matt.

E46 M3 CSL ostaja med ljubitelji nekaj posebnega, velikokrat ga označujejo za najboljši zmogljivostni BMW vseh časov. Verjetno pa bodo pri BMW, tako kot so to naredili za generacijo E90/E92, izdelali omejeno, striktno dirkalno izdajo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code