Novi raziskovalni center podjetje BMW, ki se nahaja v Münchnu za prihajajoča leta obeta veliko. Kakšni so njihovi načrti za prihodnost?

Do leta 2020 bodo vsa BMW vozila postala elektrificirana oz. hibridna. To bo velik in zahteven projekt pri katerem pa podjetje ne bo spalo. Poleg tega se bodo lotili trdega dela na projektu iNext, ki obljublja avtonomno vožnjo in povsem električna vozila le leto pozneje.

S tem namenom je BMW v nemškem Unterschleissheimu  blizu Münchna odprl raziskovalni oddelek, ki razvija tehnologijo povezljivosti in avtonomne vožnje. Na tem novem projektu bo poleg že obstoječih 600 zaposlenih na programski opremi za samodejno vožnjo po novem zaposlenih še dodatnih 2000 ljudi, ki bodo aktivno delali na avtonomnem projektu iNext.

bmw-autonomous-driving-inext-project (3)

“Pot do povsem avtonomne vožnje je velika priložnost za nemško avtomobilski industrijo. Odločitev za razvoj in testiranje vozil v območju Münchna prikazuje koliko lahko BMW Group in celotna okoliška regija pridobi od novega področja avtomobilske industrije,” je povedal Klaus Fröhlich, član odbora za management pri BMW Group.

Projekt iNext bo vključeval tehnologijo kot je na dotik občutljivi hologramski sistem, ki se bo javnosti predstavil na salonu elektronike v Las Vegasu. BMW pravi, da ta novost “daje občutek mobilne izkušnje, ki jo s svojo povezljiostjo in autonomnostjo ponujajo vozila prihodnsoti.”

Od leta 2013 je BMW Group prodal že več kot 100.000 električnih in priključno-hibridnih vozil. Do leta 2020 bo elektrifikacija v BMW ponudbi tako nudi 20% več elektrificiranih vozil vključno z projektom iNext, ki bo leta 2021 ponudil prenovljen model i3, športni avtomobil i8 in druge novosti.

BMW upa, da bo s testiranji svojih vozil lahko pričel čimprej, najkasneje pa prihodnje leto. Vse je seveda odvisno od stroge zakonodaje.

Se bodo BMW vozila kmalu vozila sama? Si tega res želimo?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code