Vodilna premium avtomobilska znamka BMW tudi v Sloveniji izkazuje zavezanost kulturi in trajnostnemu razvoju. Partnerstvo pri projektu Bled Film Festival združuje oboje, saj bo festival poleg promocije najnovejših filmov v ospredje festivalskega programa postavil tudi okoljska vprašanja.

Lothar Schupet, generalni direktor BMW Group Slovenija je na uradni predstavitvi Bled Film festivala strnil: »BMW ima dolgo filmsko zgodovino. Igralci so desetletja v mnogih filmih uživali prednosti vozil BMW. Celo tajni agenti so se lahko zanesli na BMW pri reševanju sveta. Na Bledu pa bomo v času festivala z najnovejšimi modeli BMW poskrbeli za užitek v vožnji za udeležence in goste festivala. V BMW Group Slovenija smo veseli, da lahko podpremo festival na Bledu, saj nas poleg dolgoletnega angažiranja pri podpiranju kulturne dejavnosti z Bled Film Festivalom povezuje skrb za trajnostni razvoj in okolje. Središčna tema festivala bo razmislek o pomenu vode in iskanje rešitev za ohranitev vodnih virov. V tem delu programa se bo BMW še posebej angažiral.«

 

Bled Film Festival

Prvi mednarodni angažirani filmski festival v Sloveniji se bo od 17. do 21. junija 2014 odvil na Bledu, pod predsedstvom Radeta Šerbedžije.  Ob projekcijah svetovne in evropske filmske produkcije bo ponudil tudi priložnost za razmislek o pomeni vode in iskanju rešitev za ohranitev vodnih virov.

Najboljšim v šestih kategorijah pa bodo podelili nagrade, imenovane Zvon želja (Wishing Bell).

Zavezanost kulturi podjetja BMW Group

Podjetje BMW Group je že več kot 40 let zavezano kulturi in vključeno v več kot 100 kulturnih kooperacij po vsem svetu. Glavni poudarek njegove dolgoročne zavezanosti je na moderni in sodobni umetnosti, jazzu in klasični glasbi, kot tudi arhitekturi in oblikovanju. Za vse kulturne dejavnosti, pri katerih podjetje sodeluje, BMW Group zagotavlja popolno ustvarjalno svobodo – to je namreč prav tako bistvenega pomena za revolucionarno umetniško delo kot za večje inovacije v uspešnem poslu.

V Sloveniji BMW Group Slovenija sodeluje z Mestnim muzejem in galerijami mesta Ljubljane. V letu 2013 so organizirali odmevno gostovanje ekskluzivnega BMW Art Car by Michael Jagamara Nelson. BMW je tudi med partnerji, ki so omogočili razstavo Kolo, 5200 let v Mestnem muzeju.

Skrb za trajnostno prihodnost

BMW Group Slovenija tradicionalno na Bledu organizira trajnostno naravnan projekt BMW Clean Water Business & Diplomatic Regatta.  S sodelovanjem na regati podjetja podprejo projekte za trajnostni razvoj, ki jih skupaj z Ekošolami izvaja BMW. Regata je del širše pobude Partnerstva za čiste vode, Mednarodne veslaške zveze in okoljevarstveno organizacijo World Wild Fund for Nature, ki se osredotoča na čisto in svežo vodo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code