...je najem zaenkrat možen le v ZDA. Poleg nekaj večjih avtomobilskih proizvajalcev se je za opcijo najema svojih vozil odločil tudi bavarski BMW.

Avtomobilske znamke kot so Mercedes-Benz, Porsche, BMW, Volvo in Cadillac v ZDA že eksperimentirajo z uvajanjem najema vozil. BMW je predčasno že predstavil cene za svoja dražja vozila, ki so že na voljo za najem v ameriške mestu Nashville.

Za M2 je potrebno odšteti 1600€/ mesec, za M5 pa 3000€/ mesec. Sedaj pa BMW naznanja nov, cenejši način najema. Poimenovali so ga najem Icon, njegova cena pa se prične pri 1.099 ameriških dolarjih oz. 940 evrih mesečno.

Za takšno ceno so strankam na voljo vozila kot so 330i, 330e iPerformance, X2, X3, M240i Convertible ali povsem električni i3. BMW je istočasno znižal tudi ceno prej omenjenih paketov, ki so ju poimenovali najem Legend in najem M. Najem Legend bo uporabnika namesto 1600 evrov stal 1200 evrov, najem M pa namesto 3000 evrov “le” 2300 evrov. V slednjem paketu so uporabniku na voljo vozila M, natančneje modeli kot so M5, X5 M, X6 M in M4 Convertible.

Ostali pogoji najema ostajajo nespremenjeni. Stranka mora plačati 500 evrov pristopne članarine, najkrajši možen najem traja 32 dni, za pavzo v najemu pa je potrebno plačati 170 evrov. BMW stranki dostavi avtomobil s polnim tankom, nato pa je uporabnik sam zadolžen za gorivo.

Program ostaja zaenkrat še vedno omejen le na mesto Nashville, kjer stranka lahko zamenja BMW model v le nekaj urah. Stranka lahko mesečno prevozi do 3200 kilometrov, v kolikor je meja prekoračena se to šteje v naslednji mesec oz. se doplača po tarifi 30 centov na kilometer.

Bi se odločili za najem avtomobila? Kdaj lahko kaj takšnega pričakujemo v Evropi? Bi program sploh zaživel? Ne pozabite, servisi in vsi drugi stroški so vključeni v ceno!

Vir: Motor1

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code