BMW i5 se modelno uvršča med modeloma i3 in i8, v celoti pa ga bo poganjal električni pogonski sklop!

BMW CEO Harald Kruger je nekaj časa nazaj potrdil prihod modela i5 na frankfurtskem avtosalonu, nemški marketing pa je model nepričakovano razkril že pred tem. Prikazan v kratkem videoposnetku, v katerem oglašujejo elektromobilnost, izgleda skoraj enako kot tisti, ki je bil razkrit med patenti že prejšnje leto.

Kot lahko vidimo, ima i5 široko sprednjo masko in stilske žaromete. Dvobarvna karoserija v črni barvi zdržuje del pokrova motorja in del maske. Futurističen videz se nadaljuje z stranskimi pragovi, ki zagotavljajo natančno potovanje zraka in podobnih še nismo videl na prav nobenem serijskem avtomobilu tega segmenta. Odbijači so sicer bolj ”zaobljeni” kot na fotografijah patentov, črni detajli pa se nadaljujejo z črno streho, črnimi pokrovi stranskih ogledal in okvirjev stekel.

BMWBLOG-bmw-i5-electromobility (1)

Tehnične podrobnosti še sledijo, a Kruger pravi, da je to še eden izmed zelo pomembnih vozil za znamko. Modelno se bo uvrščal med modeloma i3 in i8, seveda pa bo imel popolnoma električni pogonski sklop. Doseg še ni znan, govorice pa pravijo, da bi lahko dosegal od 500 do 700 kilometrov z enim samim polnjenjem.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code