BMW razmišlja o zagonu nove tovarne baterij na Tajskem, kjer bi se posebej izdelovale le baterije za njihove priključne hibride. Očitno se nam v prihodnosti obeta veliko priključnih hibridov ...

Zanimanje nemškega BMW je nedavno potrdila tudi ministrica za industrijo Atchaka Sibunruang, kmalu pa bodo na voljo tudi podrobnejše inforamcije.

Po poročanju ministrice naj bi tajska tovarna lahko občutno znižala stroške proizvodnje baterij, s tem pa bi znižali ceno prodanoh priključnih hibridov na Tajkem. Prav tako je povedala, da namerava BMW v tovarno investirati skoraj 52 milijonov evrov, dela pa naj bi se začela do sredine leta 2017. V tem času se mora BMW dokončno odločiti in izpeljati vse potrebne dogovore.

Nedavno je BMW nadgradil in izboljšal svojo baterijo za povsem električnega i3 in posledično povečal doseg. Z razvojem novih in boljših baterij si bo tako BMW zagotovil odlično prodajo tudi v prihodnosti, ko bodo zaradi stroge zakonodaje glede izpustov električni ter hibridni avtomobili predstavljali največji delež prodanih vozil.

BMW torej z zelo drzno naložbo vlaga v svojo prihodnost in na dolgi rok zna biti to resnično odlična odločitev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code