BMW je praznoval pomemben mejnik v svojem razvoju električne mobilnosti s tem, ko je iz proizvodnih trakov v Leipzigu zapeljal stotisoči BMW i3.

Električni i3, ki je svojo pot začel šele leta 2013 je v izjemno kratkem času uspeti doseči tako pomembno ‘zmago’, ki sama zase govori o uspešnosti BMW i podznamke, o tem kako je ta v zadnjih letih zrasla in kako bo še naprej oblikovala prihodnost znamke BMW. To priložnost so za napovedi prihodnosti električnih avtomobilov ter nadalnje obljube ravno tako izkoristili tudi predstavniki te bavarske znamke.

Na dogodku sta izvršni direktor podjetja BMW, Harald Krüger ter direktor tovarne Hans Peter Kemser ravno tako predstavila naslednjega člana BMW i družine – novega BMW i8 Roadster, ki je bil še vedno oblečen v kamuflažno folijo, že prihodnje leto pa lahko pričakujemo začetek njegove proizvodnje. “Ponosni smo na 100 tisoč BMW i3 narejenih v naši tovarni v Leipzigu. BMW i3 je originalni tehnološki pionir. Ravno z ‘i’ podznamko, nameravamo biti še naprej vodilni premium dobavitelj električne mobilnosti. Sedaj se že fokusiramo na naslednjega člana BMW i družine – i8 Roadster, ki bo še bolj utrdil našo vodilno vlogo na trgu električne mobilnosti. Do leta 2025 bomo našim strankam ponujali že 25 modelov z elektrificiranimi pogonskimi sklopi.” je dejal Krüger.

BMW Speicherfarm Leipzig

Na istem dogodku so ravno tako predstavili koncept t.i. BMW Battery Storage Farm v Lepizigu, ki bo povezoval do 700 teh baterij, ki so že odlužile svojemu prvotnemu namenu. To bo dalo baterijam, ki so bile do tedaj nameščene v vozilih i3 še drugo uporabnost in nov življenjski cikel in tako bodo ustvarile donosen ter trajen poslovni model.

” V interesu trajnosti, danes ravno tako predstavljamo koncept za drugo uporabo BMW i3 visokonapetostnih baterij. Z našo strategijo NUMBER ONE > NEXT, gledamo še daleč naprej od samega avtomobila in tako vodimo spremembo v industriji s popolnoma novim pristopom in popolnoma novimi poslovnimi modeli.” je še dejal Krüger.

Na tak način BMW Group prispeva k stabilnosti javne energetske mreže in ponuja pomembno uporabnost tudi za širšo javnost. Ko se iz obnovljivih virov ustvari presežek energije, ta polni to veliko shrambo baterij, ko pa se nato pojavi potreba po energiji, jo ta vrne nazaj v sistem in tako spet stabilizira energetsko omrežje.

Eröffnung BMW Speicherfarm

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code