Essen Motor Show je perfekten zaključek avtomobilistične predelovalne sezone. Privlači navdušence iz celega sveta in prikazuje kaj je trenutno popularno v poprodajni industriji. V zadnjih letih se v ta svet vključujejo tudi večja podjetja kot je npr. BMW. Letos iz salona prihajajo vzpodbudne fotografije, ki prikazujejo izjemne BMW M Performance dele za različna vozila.

Za Evropejce je odhod na avtomobilističen salon v Essnu ena izmed stvari, ki jih opravimo vsako leto. Gre namreč za zadnji sejem ob koncu sezone, ki prikazuje kaj vse se je v poprodajnem svetu nabralo tekom leta. Je idealna priložnost, da srečamo prijatelje iz poprodajne in avtomobilistične industrije, glavna tema pogovorov pa so seveda avtomobili. Tudi letos ni bilo drugače. Ponudbe najbolj znanih svetovnih predelovalcev nas niso razočarale. Po ogledu salona smo bili namreč povsem nasičeni z zanimivimi poprodajnimi izdelki. Seveda smo se še posebej osredotočili na oddelek BMW M Performance delov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

BMW M Performance Parts At Essen (40)

 

Običajno avtosalon v Essnu  obišče več kot 300.000 obiskovalcev, ki prihajajo v halo v mestu. Po našem mnenju je salon letos še občutno presegel navedeno številko. Hala je bila popolnoma nabita kar prikazuje priznanost dogodka. Za videti je preprosto preveč, saj bi povprečen obiskovalec za ogled vsega potreboval kar tri dni. Ob tako velikem številu obiskovalcev je bilo prebijanje do BMW stojnice velik izziv. Ko dosežete oddelek BMW pa je ves trud še kako poplačan.

BMW je na tem salonu eden večjih razstavljalcev. Zakupljeno ima namreč celo sobo z lastno glasbo in okrog 12 avtomobili. V halo 3 so pripeljali novega BMW M240i Cabrio, nas pa zanima predvsem bistvo salona; predelave vozil in dodatki. Z M Performance deli je bilo opremljenih 8 vozil, med drugim tudi BMW M2 varnostno vozilo (Safety Car). Kdor je želel se je lahko na simulatorju pomeril v vožnji z DTM M4, ki ga sicer vozi novo okronani DTM šampion Marco Wittmann.

Essen Motor Show 2016 BMW Blog (5)

 

Za nas so bila seveda najpomembnejša vozila z BMW M Performance deli. BMW se je odločil, da pokaže BMW M4, BMW M6, BMW M2, BMW serijo 3 in BMW serijo 2 Cabrio. Vsekakor zanimiva flota! Serija 3 in M4 sta bila odeta v Alpine White barvni odtenek, BMW M6 pa v Mineral Grey.

Essen Motor Show 2016 BMW Blog (8)

 

BMW serije 2 v Alpine White odtenku izgleda nekoliko podhranjen, ko ob njem stoji veliko bolj agresiven in dirkaški BMW M2 v čudovitem Long Beach Blue odtenku. Celoten salon, celoten dogodek je nekaj, kar noben ljubitelj avtomobilov ne bi smel zamuditi. Celotno galerijo vozil si oglejte spodaj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code