Da v prihodnjih letih na trg prihaja novi SUV X7 že vemo. Ta naj bi se na trgu pojavil šele leta 2019 ali pozneje, BMW pa že razmišlja o njegovi športni različici X7 M!

Nemški avtomobilski proizvajalec aktivno razmišlja o vpeljavi modela X7 M v paleto svojih vozil ter obravnava smiselnost takšnega visokozmogljivega in prestižnega SUV vozila na svetovnem trgu.

BMW M divizija ima na področju tako velikih M modelov že precej izkušenj, saj so zelo uspešno izdelali kar dva posebna modela; X5 M in X6 M. Pri X7 M pa bi šlo za povsem drugo, višjo raven vozila, ki bi se neposredno kosala s tekmecema kot sta Bentley Bentayga in Mercedes-AMG GLS 63.

bmw-x7 (2)

Govori se celo, da bo že standardna različica modela X7 bolj prestižna kot trenutna generacija serije 7, že serijsko pa bo opremljena tudi s kar sedmimi sedeži. Zanimive so tudi govorice, ki pravijo, da bo BMW opcijsko ponudil štirisedežno različico, ki bo potnikom zagotovila najvišjo raven udobja ter prostornosti, ki jo bavarska znamka lahko ponudi.

Glede na velikost in težo vozila bo BMW za model X7 ponudil različne šest- in osemvaljne motorje, vključno z TwinPower Turbo 4,4-litrskim V8 razvitim za novo generacijo BMW F90 M5, ki ponuja 600 konjskih moči. Možnosti za veliko V12 motorno enoto ostajajo odprte, prav tako pa zaenkrat ni znan niti izgled vozila.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj idej računalniških oblikovalcev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code