BMW naj bi po poročilih finančnega medija Reuters, razmišljal o združitvi s kitajskim podjetjem Great Wall Automotive.

Po besedah predstavnika BMW, Reuters poroča, da bo v mestu Changshu odprta nova tovarna za proizvodnjo avtomobilov tega proizvajalca. Še vedno ni povsem znano, kako daleč so prišli pogovori oziroma pogajanja, niti to ali ima projekt podporo kitajske vlade, ki pa je vseeno nagnjena k združitvam zunanjih korporacij z njihovimi podjetji.

Po poročanjih drugega vira,  naj produkt združitve ne bi bili bencinsko in dizelsko gnani avtomobili, kar pomeni, da bi se po vsej verjetnosti raje fokusirali v izdelavo električnih avtomobilov. Podjetje Great Wall, ki je eno največjih avtomobilskih proizvajalcev na kitajskem, je ravno tako izrazilo interes za odkup znamke Jeep izpod okrilja FCA koncerna.

BMWBLOG-serija1-sedan (8)

BMW je trenutno partner s ‘Brilliance China Automotive Holdings’, v sodelovanju s katerim proizvaja vozila, ki so specifična le za kitajski trg, med drugimi so to BMW serije 1 limuzina, BMW X1 s podaljšanim medosjem in BMW serije 5 z ravno tako podaljšano medosno razdaljo. Predstavnik znamke BMW je dejal, da nameravajo partnerstvo z Brilliance automotive nadaljevati še naprej in vanj tudi vlagati, špekulacij glede združitve z Great Wall pa žal ne sme komentirati. BMW je na Kitajskem v zadnjem letu dvignil prodajo za kar 11 odstotkov, kar ga uvrsti na drugo mesto med premium proizvajalci vozil na Kitajskem, takoj za znamko Audi.

BMWBLOG-Great-Wall-partnerstvo

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code