Že pred nekaj dnevi je BMW naznanil, da bo predstavil M Performance vozila za svoja vozila. V pravi športni izvedenki so jih zato sedaj predstavili širši javnosti.

Med dodatke najprej seveda sodi velik spojler iz ogljikovih vlaken, z napisom M Performance ter v tradicionalnih M barvah. Slednji je lahko nameščen le na limuzinskem športniku M3 in bo na voljo do sredine prihodnjega leta. M3 je skupaj z M4 Coupe bogatejši tudi za zaščitni pokrov motorja iz ogljikovih vlaken ter športno vzmetenje, ki vozilo zniža za od 5 do 20 milimetrov, kar omogoči prilagodljivo vzmetenje. Vožnje je tako še bolj dinamična in športno naravnana.

bmw-sema-2016 (55)

Med nove dele sedaj spadajo povsem nova, lahka 19-( spredaj) in 20-palčna (zadaj) platišča. Nova lahka platišča je osnoval BMW Motorsport oddelek in so zato odlično optimizirana in izpopolnjena. Prav ta platišča so na voljo za modele M2, M3 in M4 ter bodo naprodaj od poletja 2017 naprej. Odeta so v mat črn odtenek, na ogled pa bodo na raztavi v Las Vegasu na BMW M3 s pnevmatikami Michelin Pilot Sport Cup 2.

M Performance dodatki so na voljo za tri zgoraj omenjene M modele, seveda pa so na voljo tudi za bolj “povprečne” modele ter najprestižnejšo serijo 7. Dodatki vključujejo vse od lahkih platišč do športnega izpušnega sistema pa vse do manjših elementov iz karbona ali alkantare. Na voljo je nekaj za prav vsak model.

bmw-sema-2016 (12)

Novost je tudi zagon motorja na daljavo česar bodo deležni serija 5 (F10) in dvojica mestnih terencev X5 in X6. Zagon bo možno izvesti s standardnim ključem, lastnik pa bo s predhodnim zagonom motorja zagotovil primerno temperaturo v kabini na ekstremno mrzle ali vroče dni v letu.

Modela 340i in 440i bosta prejela tudi paket povečanja moči, saj bo po novem 3,0-litrski vrstni šestvaljnik lahko razvil 35 konjskih moči in 53 Nm navora več kot običajno. Paket bo pri pospeševanju izboljšal čas za 0,2 sekunde, v sodelovanju z zvočnim paketom pa poskrbi še za bolj agresivno zvočno kuliso.

BMW je s paketom dodatkov spet presenetil in navdušil! Oglejte si bogato galerijo dodatkov in nadgradenj.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code