Le nekaj dni po uradni predstavitvi nove serije 4, smo na spletu že zasledili fotografijo naslednje generacije različice M4 povsem brez kamuflaže.

Zaenkrat še ni jasno kje je bila fotografija posneta, predvidevamo pa, da se je to zgodilo v enem izmed razvojnih centrov BMW M oddelka. Posnel jo je uporabnik Reddit-a po imenu ‘solkee’, prikazuje pa popolnoma razkrito naslednjo generacijo BMW M4 v barvi Gunmetal Grey. Največ pozornosti seveda zopet prevzamejo prednje ledvičke oziroma dizajn celotnega prednjega konca, ki je seveda povzet po novi generaciji serije 4, a ima znotraj ledvičk namesto mrežastega dizajna le horizontalne elemente.

Novi BMW M4 bo imel tudi identične žaromete kot običajna serija 4, vendar ima za razliko od nje nekoliko ožji ledvički, poleg njih pa sta na spodnjem delu odbijača še dodatni odprtini za zajem zraka v črni barvi. Na fotografiji prednjega odbijača vidimo, da sam dizajn sploh ni zapleten, lahko pa opazimo še dve vertikalni odprtini na skrajnih koncih odbijača, ki sta po vsej verjetnosti namenjena hlajenju zavor.

Drug zanimiv aspekt dizajna sta dve izdolbini na pokrovu motorja, ki se začneta že na prednjem odbijaču in se nadaljujeta praktično vse do vetrobranskega stekla. Za boljšo predstavo smo v prispevek vključili še računalniško obdelane fotografije s spletnega portala bimmerpost, ki prikazuje novega BMW M4 v različnih barvah.

Če pustimo dizajn ob strani se že veselimo novega pogonskega sklopa z 3.0 litrskim vrstnim šestvaljnikom na čelu, ki smo ga lahko preizkusili že v BMW X4M Competition in bili nad njim naravnost navdušeni. Za razliko od slednjega bo BMW M4 ponujal še različico z ročnim menjalnikom, še vedno pa ni povsem jasno ali bo na voljo tudi različica s samo zadnjim pogonom, ali bomo deležni le izklopljivega štirikolesnega pogona, kot smo to videli že pri modelih BMW M5 in M8.

Fotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code