Nemški proizvajalci avtomobilov so se zarotili proti Tesli, saj ji vsi želijo konkurirati. Nedavno je svojo odločitev predstavil Audi, sedaj pa se je odzval tudi BMW, ki načrtuje močno konkurenco Tesli Model 3.

Autocar poroča o odločitvi bavarskega proizvajalca, ki načrtuje serijo 4 GT osnovana na enako platformi kot prihajajoča osma generacija BMW serije 3. Da bo serije 4 pravi konkurent Tesli Model 3 želi BMW poskrbeti, da bo avtomobil tako zmogljiv kot BMW 335d GT, hkrati pa mora omogočati vsaj za 500 km električnega dometa, kar je občutno več kot Model 3.

BMW razmišlja o dveh različnih izvedbah električnega pogona. V prvi izvedenki je motor nameščen spredaj pod pokrovom, električna pogonska gred pa s pomočjo menjalnika s fiksnim razmerjem moč pošilja na zadnja kolesa.

bmw-4-series-gt (1)

Alternativa tej izvedenki je nameščen motor tako spredaj kot tudi zadaj, kar bi ponujalo izbiro med le zadnjim in štirikolesnim pogonom. Če bo BMW res dosegel domet 500 kilometrov bo moral uporabiti vsaj 90 kWh baterijo, razen če napredek na tem področju omogoči uporabo manjših baterij.

Ko bo BMW serije 4 GT prišel na trg v letu 2019 bo seveda na voljo tudi kot bencinska in priključno hibridna različica.

Na spodnjih fotografijah sta BMW serije 4 Gran Coupe in serije 3 Gran Turismo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code