BMW je pri United States Patent and Trademark Office 27. aprila vložil zahtevo za patentiranje oznake "M7". S tem dejanjem si je želel zagotoviti vse pravice do omenjenega vzdevka.

Poteza kaže na to, da v Münchnu vidijo prednost v lastništvu imena, vendar še ni jasno, ali ga bodo tudi uporabili na prihodnjem serijskem vozilu. Dejstvo je, da sama vloga še ne zagotavlja vseh pravic, vezanih na M7. Poleg tega je sam proces lahko zelo dolgotrajen. BMW je že v preteklosti imel pravico do imena M7 v Združenih državah Amerike. No, pravzaprav ne tako dolgo nazaj, saj govorimo o obdobju od 24. aprila 2012 do 24. aprila 2018.

Glede na dokumente patentnega urada je imel avtomobilski proizvajalec možnost obnoviti aplikacijo, pa tega zaradi neznanega razloga ni storil. Namesto tega so BMW odvetniki počakali tri dni in znova izpolnili potrebno birokracijo. Nemški magnat že vrsto let skuša utišati govorice o M7. Nekateri so mnenja, da je oznaka M za vozila, namenjena dirkalnim stezam, to pa vsekakor ni poteza, ki bi jo storil kupec serije 7.

BMW že ponuja dve možnosti ljudem, ki pri svojem vozilu serije 7 iščejo večjo zmogljivost. V mislih imamo BMW Alpina B7, ki premore subtilno športen videz in v sebi nosi s ,turbino podprt 4,4-litrski V8 s 600 konjskimi močmi ter s 800 Nm navora. No, če pa imate še več pod palcem, je tu še BMW M760i. Slednji ima 6,6-litrski s turbino podprt V12 motor s 600 konjskimi močmi ter 800 Nm navora. Ob tej dvojici, ki je že na voljo, se nam dozdeva, da morda zmanjkuje prostora za M7, kajne?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code