BMW kot znamka z izrazito filozofijo še nekaj časa ne namerava iz svojih vozil odstraniti volanskih obročev in pedal. Trend, ki ga napoveduje vse bolj napredna avtonomna vožnja.

Na letošnjem frankfurtskem avto salonu so prav zagotovo kraljevala področja, ki narekujejo avtonomno vožnjo in vozila s pogonom na alternativne vire energije, največkrat prav elektriko. Po mnenju mnogih je prav ta avtosalon postregel z največ primeri takih vozil. Električna vozila smo pričakovali, saj smo bili skozi leta priča že raznim konceptom, največja presenečenja so bila vozila s sistemom za avtonomno vožnjo. Med njimi pa so najbolj izstopala taka, ki so bila brez pedal in celo volanskih obročev.

Audi Icon je bil tak primer, brez fizičnih kontrol za upravljanje vozila. Audi slovi kot znamka športnih oziroma vozno dinamičnih vozil, le kako bi torej izgledalo, če voznik z vozilom sploh ne bi mogel sodelovati. BMW pa je prav tako dinamično naravnana znamka, ki temu močno nasprotuje in se vsaj še nekaj časa ne bo podredila temu trendu in se močno upirala.

BMWBLOG-BMW-Vision-Next-steering-wheel (2)

Pri BMW trdijo, da nikoli ne bomo priča njihovim vozilom, ki ne bi omogočali vožnje brez posredovanja voznika. Robert Irlinger, predstavnik BMW i oddelka pravi, da BMW trenutno nima nobenih načrtov, da bi kdajkoli predstavili vozilo brez pedalov in volanskega obroča.

Seveda se lahko stališča znamke kmalu spremenijo, saj le stežka napovemo prihodnost avtonomne vožnje, verjamemo pa, da se to še vsaj nekaj časa ne bo pripetilo. Tega dejstva bo seveda marsikdo vesel, saj dvomim, da si kdo želi potovati v vozilu, ki v primeru okvare tako zapletenih sistemov ne bi omogočal zaviranje ali zavijanje vozniku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code