Ali je možno, da bomo v prihodnosti videli limuzinsko različico serije 1? Že leta se širijo govorice o podaljšani enki, z ločitvijo serije 1 in 2 je vhodni model BMW kompaktnega vozila ponujen samo v tri ali petvratni kombilimuzinski različici, pri seriji 2 pa lahko izbirate med izvedbami Coupe in Cabrio. Umetnik upodabljanja vozil, Theophilus […]

Ali je možno, da bomo v prihodnosti videli limuzinsko različico serije 1? Že leta se širijo govorice o podaljšani enki, z ločitvijo serije 1 in 2 je vhodni model BMW kompaktnega vozila ponujen samo v tri ali petvratni kombilimuzinski različici, pri seriji 2 pa lahko izbirate med izvedbami Coupe in Cabrio.

Umetnik upodabljanja vozil, Theophilus Chin je tokrat ustvaril precej realistično napoved nečesa, kar bi lahko postal proizvodni model limuzine serije 1.

Po navedbah virov naj bi se štirivratna enka imenovala NES (New Entry-Level Sedan), ki bi uporabljala arhitekturo pogona na prvi osi, ki jo želijo uvesti v veliko BMW modelov. Limuzinska verzija bo sicer namenjena predvsem ZDA in kitajskemu trgu, kjer narašča povpraševanje po luksuznih štirivratnih avtomobilih. NES je trenutno v fazi načrtovanja, kar pomeni, da oblikovalci in inženirji predstavijo osnovne smernice za novi model. Naslednji korak je izbira kodnega imena.

serija 1 limuzina (1)

Pri BMW bodo z ozirom na konkurenco novo izvedbo serije 1 poslali v proizvodnjo ob istem času, kot Mercedes-Benz CLA in Audi A3 Sedan, oba tudi s pogonom na prednjo os. Pod pokrovom bo imela limuzinska izvedba tri- ali štirivaljni motor, pričakujemo pa lahko tudi hibridno različico.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code