Naslednja generacija BMW serije 5 je tukaj! G30 2016 je bil opažen na Nürburgringškem testiranju. Za zakrivanje pravih oblikovalnih linij so poleg kamuflažnega vzorca dodane tudi plastične plošče, ki še dodatno otežijo predstavo vozila. Vseeno pa je razvidno, da je narejenih kar nekaj sprememb. Testno vozilo na fotografijah je opremljeno z prototipskimi lučmi, medtem ko […]

Naslednja generacija BMW serije 5 je tukaj! G30 2016 je bil opažen na Nürburgringškem testiranju. Za zakrivanje pravih oblikovalnih linij so poleg kamuflažnega vzorca dodane tudi plastične plošče, ki še dodatno otežijo predstavo vozila. Vseeno pa je razvidno, da je narejenih kar nekaj sprememb.

serija 5 touring (5)

Testno vozilo na fotografijah je opremljeno z prototipskimi lučmi, medtem ko so ledvičke in stranski pragovi sposojeni od ostalih modelov in ne predstavljajo končnega izdelka. Kar lahko pričakujemo od nove serije 5 je nadaljevanje oblikovalnih linij trenutnega F10/F11 modela. Zaobljena oblika namreč pritegne pozornost mnogih kupcev.

serija 5 touring (2)

Oblikovanje pokrova motorja ostaja agresivnega in dinamičnega izgleda, tudi prednji in zadnji odbijač bosta sledila ideji športnega stila.

V notranjosti bodo pri BMW ostali zvesti klasičnemu izgledu premium oblikovanja z nekaj manjšimi spremembami. Pričakuje se preoblikovana armaturna plošča z prosto stoječim LCD zaslonom in veliko količino visoko kakovostnih podrobnosti, ki jih najdemo v višje razrednih BMW modelih.

serija 5 touring (3)

G30 BMW serija 5 je grajena na novi platformi BMW-jeve naslednje generacije z imenom “35up”, platforma, ki prinaša lahke materiale in kontrukcijo za masivno proizvedena vozila.

Kakšni motorji bodo na voljo? Izbirali boste lahko med štirivaljnim 2,0-litrskim ali 3,0-litrskim šestvaljnikom, oba v bencinski ali dizelski različici, kot tudi hibridno verzijo, osnovano na X5 eDrive konceptu. Vstopna različica pa bo imela majhen, vendar zmogljiv trivaljni 1,5-litrski motor.

serija 5 touring (1)

Prva G30 generacija naj bi v proizvodnjo vstopila poleti 2016.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code