Puristi, zatisnite si oči saj vam naslednji avtomobil verjetno ne bo všeč, ostali pa verjetno že kličete na banko, če vam odobrijo kredit.

Ta BMW serije 1 je bil namreč predelan v pravi drift avtomobil, najbolj kontroverzna a morda hkrati tudi najboljša predelava, pa zadeva pogonski agregat. Ta ima namreč kar 8 valjev, prihaja pa s strani AMG oddelka in velja za enega najboljših AMG motorjev v moderni zgodovini. Pojavil se je v modelih kot so C63 AMG in SLS AMG, s svojo prostornino 6.2 litra pa poskrbi za impresivnih 550 konjskih moči, ki ženejo le zadnji kolesni par in seveda značilno zvočno kuliso atmosferskega AMG V8 motorja z veliko prostornino.

Kot večina drift avtomobilov, tudi tukaj ni od notranjosti ostalo skoraj nič, enaka dieta pa je doletela tudi preostanek avtomobila. To je bilo potrebno, da se je potem lahko začel graditi pravi tekmovalni drift avtomobil, kjer so uporabili zgolj najboljše komponente. Morda kot zanimivost so slavni 6.2 litrski V8 motor sparili z ročnim menjalnikom iz dizelskega modela Mercedes Benza, za simultano vrtenje obeh koles hkrati pa skrbi samodejna zapora diferenciala znamke Winters Performance.

V kabini je vgrajen tudi sistem za gašenje in obvezna varnostna kletka, ki zadostuje vsem standardom za nastop na drift tekmovanjih po Evropi. Smo morda omenili, da je ta avtomobil naprodaj? Da, najdete ga lahko na eBayu, avtomobil pa prihaja iz Poljske. Lastnik zanj zahteva slabih 30 tisočakov, kar se nam iskreno ne zdi pretirana cena, saj je bilo vanj vloženega ogromno dela, obenem pa za ta denar dobite tudi enak motor, ki se vrti v nekajkrat dražjem superšportniku z imenom SLS AMG. Kaj pravite, skrunitev znamke ali avtomobilska perfekcija? Mi se bolj nagibamo k zadnjemu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code