Manjša posodobitev serije 2 bi morala zadoščati do prihoda nove generacije serije 2, ki je že v razvoju. Katere so spremembe po lepotni operaciji?

BMW skuša osvežiti serijo 2 in jo približati vsem najnovejšim modelom in prav zato so se odločili, da posodobijo tudi serijo 2 z mehko zložljivo streho. Glede na zdajšnje in prejšnje fotografije lahko brez tveganja ugibamo, da bodo posodobitve le bežne, a med kupci vsekakor zaželene.

Kot kupe ima tudi brezstrešna različica serije 2 pokrite iste predele. Iz tega lahko ugibamo, da se bodo spremenile sprednje ledvičke, nekoliko spremenjena in ne več tipično okrogla bodo tudi sprednja svetila, spremembe pa bodo opazne tudi na zadnjih lučeh ter na majhnem predelu zadnjega odbijača. Drugih večjih sprememb trenutno ni opaziti in tudi niso potrebne, saj se serija 2 že sedaj pelje zelo prepričljivo.

bmw-2-series-convertible-facelift (9)

Fotografije tokrat ne prikazujejo notranjosti, a po besedah fotografa je bila prekrita tudi notranjost vozila kar pomeni spremembe v potniški kabini. A najverjetneje gre predvsem za spremembo informacijsko-zabavnega sistema, ki bo prejel posodobitev na najnovejši operacijski sistem.

Glede na zelo malo sprememb bo prenovljena serija nared kmalu, na cestah pa bi jo lahko videli že do konca letošnjega leta.

Za naslednjo generacijo pa naj bi imel BMW v mislih korenitejše spremembe. Pogon naj bi se iz zadnjih koles preselil na sprednja, s tem pa bo postal direktni tekmec Audiju A3 in Mercedes-Benzu CLA. Načrtovana je tudi štirivratna različica serija 2 Gran Coupe, ki bi se prav tako kosala z nemškimi rivali. Novo generacijo serije 2 pričakujemo v letu 2018, kmalu zatem pa bo predstavljena tudi M različica, ki bo neposredna konkurenca limuzinskemu RS3 in CLA45 AMG.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code